Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

«Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #3»

Το ΚΜΟΠ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και η ΚΕΔΗΘ, διοργανώνουν φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης με τίτλο «Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #3» μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και των Διεθνών Ποδοσφαιριστών – Πρωταθλητών Ευρώπης Legends 2004.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 09:30 πμ, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ), ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 5000 μαθητές και συνοδοί από 52 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί για τρίτη σχολική χρονιά το ΚΜΟΠ, με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Αθλητές και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Πριν την έναρξη του αγώνα μαθητές, συνοδοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό, θα ενημερωθούν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του, δίνοντας στην εκδήλωση εκπαιδευτικό – ενημερωτικό χαρακτήρα.

Θα ακολουθήσει ο φιλικός αγώνας, ενώ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, μαθήτριες από τη Σχολή Χορού «Κερβανίδου», θα παρουσιάσουν τη χορογραφία τους, η οποία είναι εμπνευσμένη από το πρόγραμμα Live Without Bullying.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ σε όλα τα παιδιά θα δοθεί ένα συμβολικό δώρο.

Οι αθλητές από το Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας που θα λάβουν μέρος είναι μεταξύ άλλων: Νάσος Γαλακτερός, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Κακιούσης, Παναγιώτης Λιαδέλης, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, Νίκος Χατζηβρέττας, Γιώργος Γιαννουζάκος, Σωτήρης Νικολαΐδης, Γιώργος Καρακούτης, Γιώργος Μασλαρινός και Κώστας Χαραλαμπίδης, Κώστας Τσαρτσαρής και Θεόδωρος Παπαλουκάς.

Οι Διεθνείς Ποδοσφαιριστές – Πρωταθλητές Ευρώπης Legends 2004, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τον αγώνα είναι μεταξύ άλλων: Άγγελος Χαριστέας, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Κωνσταντίνος Κατσουράνης, Θεοφάνης Κατεργιαννάκης, Δημήτριος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Σεϊταριδης, Παναγιώτης Φύσσας και Κωνσταντίνος Χαλκιάς.

Οι προπονητές των ομάδων θα είναι οι κύριοι Σούλης Μαρκόπουλος και Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Κατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Porto Palace, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας. κ.Απόστολος Τζιτζικώστας, μεταξύ άλλων σημείωσε «Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να στερήσει το όνειρο για τα παιδιά, γιατί τα παιδιά είναι η δύναμη της κοινωνίας. Η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας μαζί με την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, είμαστε συνδιοργανωτές, για να δώσουμε ασίστ να πετύχει αυτή τη η προσπάθεια. Κοινός μας στόχος είναι να παρακινήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, για την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού».

Ο αναπληρωτής του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Αριστείδης Παπαδόπουλος αφού συνεχάρη το ΚΜΟΠ για την πρωτοβουλία του προγράμματος Live Without Bullying και για τις δράσεις που δίνουν διέξοδο σε μαθητές και στην κοινωνία γενικότερα, σημείωσε ότι «Το θέμα του εκφοβισμού το γνωρίζουμε όλοι. Είναι διαχρονικό. Δεν είναι κάτι που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια. Ταλαιπωρεί τις κοινωνίες πολλά χρόνια. Είμαστε σε μια εποχή που πρέπει όχι μόνο να κάνουμε ντρίμπλα, αλλά να τον βάλουμε στη γωνία. Η εκπαίδευση θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια».

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ.Βούλα Πατουλίδου τόνισε πόσο σημαντική είναι η παρουσία της συμμετοχής των αθλητών και ανέφερε πως χαιρετίζει δράσεις σαν κι αυτές με στόχο να μεγαλώσουν.

Η υπεύθυνη του Europe Direct Θεσσαλονίκης ΚΕΔΗΘ κ. Χρύσα Αντωνίου δήλωσε πως στόχος του Europe Direct μεταξύ άλλων είναι και οι δράσεις κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη δράση, εγκαινιάζοντας μία εξαιρετική συνεργασία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι οι βετεράνοι μπασκετμπολίστες εδώ και 15 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου συμμετέχουν σε φιλικούς και φιλανθρωπικούς αγώνες σ’ όλη την Ελλάδα συνισφέροντας σε δράσεις που βοηθούν παιδιά ενώ ευχαρίστησε καλαθοσφαιριστές και ποδοσφαιριστές.

Ο Διεθνής Ποδοσφαιριστής και μέλος των Legends 2004, κ.Άγγελος Χαριστέας συνεχάρη τους συνδιοργάνωνες και ανέφερε ότι «Σαν Greek Legends προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι πιο οργανωμένο, με γνώμονα να βοηθήσουμε τα παιδιά. Πιστεύουμε είμαστε υπεύθυνοι και από τα παιδιά μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που θα πάρουμε μέρος σε αυτό το φιλικό παιχνίδι. Εμείς όπου και να μας φωνάξουν σαν αθλητές θα είμαστε παρών».

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στο φιλικό αγώνα, σημειώνοντας την δράση των Καλαθοσφαιριστών, εδώ και 15 χρόνια σε όλη τη χώρα με αγώνες για καλό σκοπό, ενώ είπε πως στον αγώνα θα υπάρξουν δύο σημαντικές εκπλήξεις για τους μαθητές.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ