Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Βίος … ο άλλος δρόμος» στο 21ο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης

Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Παπαδόπουλου και Γιάννη Κολαξίζη (Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) θα κάνει την πρεμιέρα του στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (1-10 Μαρτίου 2019), στην ενότητα με τίτλο «Πλατφόρμα», μια ενότητα που στοχεύει να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ελληνικών ταινιών.
Ξετυλίγεται η συνεργατική ιστορία 420 ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη, που πριν 7 χρόνια (το 2012) ίδρυσαν τον μη-κερδοσκοπικό Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Θεσσαλονίκης «Βίος Coop» με κεντρικό σύνθημα "Παίρνουμε την τροφή μας στα χέρια μας".

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά την πορεία τους: τη δημιουργία του συνεταιριστικού παντοπωλείου (τέλη του 2013), τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας του, την αντιμετώπιση των προβλημάτων, το πολιτικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, τη διαδικασία διάθεσης ποιοτικών τοπικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, τη λειτουργία του με βάση τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Μέλη του συνεταιρισμού και μέλη συνεργαζόμενων συνεταιρισμών αναλύουν και εξηγούν, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, γιατί ο «Βίος Coop» είναι ένα άλλο επιχειρηματικό μοντέλο και γιατί αποτελεί ένα παράδειγμα που μας δείχνει «άλλους δρόμους» για το μέλλον.

Προβολή: Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, ώρα 17:30 - Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης). [Στην ίδια προβολή, με το ίδιο εισιτήριο, θα παιχτεί πρώτα η ταινία 'Δεν θα πουλήσουμε το μέλλον μας' (53') και θα ακολουθήσει το 'Βίος... ο άλλος δρόμος' (55'). Δεν θα γίνει διάλειμμα ανάμεσα, οπότε πρέπει να είστε από στις 17:30]. Εισιτήρια στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ: https://www.facebook.com/biosdocumantary/ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ