Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Forbes: Οι 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αλλάξεις δουλειά

Ο Ζίγκμουντ Φρόυντ είχε πει ότι «οι δύο θεμέλιοι λίθοι της ευτυχίας είναι η αγάπη και η δουλειά». Γιατί και οι δύο χαρίζουν δύναμη και σκοπό στη ζωή.

Οταν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας είναι αφιερωμένο στη δουλειά, τότε, αυτή δεν μπορεί παρά να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχοσύνθεσή μας.

Οταν η εργασιακή ζωή είναι υγιής και ποιοτική, τότε οι μέρες κυλούν αβίαστα και αρμονικά. Οταν μοιάζει με ζωντανό εφιάλτη, τότε, η αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος κρίνεται επιτακτική.

Σε άρθρο του Forbes, αναφέρονται οι λόγοι που πρέπει να σας κάνουν να σκεφτείτε σοβαρά την αλλαγή δουλειάς.

1) Eχεις χάσει κάθε ενδιαφέρον για το αντικείμενο εργασίας σου: Πριν καλά καλά ξεκινήσει η μέρα στη δουλειά, νιώθεις ένα αίσθημα απογοήτευσης, ότι δεν έχεις τίποτα να προσφέρεις, ότι έχεις χάσει τις δυνάμεις σου.

2) Ξυπνώντας νιώθεις ένα τεράστιο βάρος: Τα πρωινά σου ξεκινούν με μια δυσάρεστη αίσθηση. Νιώθεις ότι πηγαίνεις στη δουλειά με το ζόρι: γιατί εκεί θα ξεκινήσει για σένα ο «εφιάλτης».

3) Είσαι συνεχώς στρεσαρισμένη, πιεσμένη, θλιμμένη: Νιώθεις συνεχώς έναν κόμπο στο λαιμό όσο βρίσκεσαι στο χώρο εργασίας σου.

4) Έχει επηρεαστεί το σώμα σου: Νιώθεις ότι η δουλειά έχει μεταβάλει τις λειτουργίες του σώματός σου προς το χειρότερο. Οι διατροφικές σου συνήθειες έχουν αλλάξει και το στρες έχει αποστραγγίξει όλα τα αποθέματα ενέργειας.

5) Οι επιδόσεις σου έχουν κάνει βουτιά: Δεν νιώθεις καθόλου παραγωγική, δεν μπορείς να συγκεντρωθείς για να διεκπεραιώσεις τις αρμοδιότητές σου.

6) Έχεις μηδενικό χρόνο για τον εαυτό σου: Δεν έχεις τον χρόνο και την διάθεση να δεις αγαπημένα σου πρόσωπα, την οικογένεια και τους φίλους σου.

7) Δέχεσαι επιθετική-προσβλητική συμπεριφορά από την εργοδοσία: Νιώθεις ότι έχει χαθεί ο σεβασμός και έχει καταπατηθεί η αξιοπρέπειά σου.

8) Ο μισθός σου έχει μειωθεί- οι αρμοδιότητές σου έχουν αυξηθεί: Η κούραση είναι δυσβάσταχτη και τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των αναγκών σου.

9) Δεν εκτιμάται η απόδοσή σου: Το μόνο που ακούς είναι παράπονα και προσβολές, την στιγμή που καταβάλλεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου.

10) Η επιχείρηση έχει σταματήσει να είναι τυπική στις υποχρεώσεις της απέναντί σου: Δεν πληρώνεσαι, έχεις πρόβλημα με την ασφάλισή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ