Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Η Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων

Aγαπητοί φίλοι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστριας,
Για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων ο Ποντιακός σύλλογος Βιέννης “Ξενιτέας” σε συνεργασία με τον Ελληνοαυστριακό θεατρικό θίασο “…προς τον ήλιο” παρουσιάζουν τον ΚΟΙΝΟ ΛΟΓΟ της Έλλης Παπαδημητρίου.
Γενοκτονία Ποντίων-Μικρασιατική Καταστροφή: οι Έλληνες της Μικράς Ασίας ξεριζώνονται βίαια από τη γενέθλια γη, τη γη του Πρίαμου και του Έκτορα, του Ηράκλειτου, του Ηροδότου, του Παλαιολόγου, του Σεφέρη. Οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα της Σμύρνης που καίγεται απ' άκρη σ' άκρη συνεχίζουν μέχρι σήμερα να στοιχειώνουν τις καρδιές των προσφύγων και προκαλούν στους υπόλοιπους ρίγη ανατριχίλας.

Δυο δεκαετίες αργότερα, νέα σκληρή δοκιμασία για τη μικρή χώρα, την Ελλάδα, που προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά το ισχυρό σοκ του ενάμιση εκατομμύριου προσφύγων που συνέρρευσαν στο έδαφός της: Γερμανική Κατοχή.

Και μετά την Απελευθέρωση, το 1944, σαν να μην έφταναν οι ξένοι εισβολείς, η μισή Ελλάδα προσπαθεί να επιβληθεί στην άλλη μισή: Εμφύλιος, Έλληνες να εκτελούν Έλληνες.

Μια σειρά μονολόγων, γεμάτοι με ζωντανή μουσική και τραγούδια που σφράγισαν την κάθε εποχή ξεχωριστά, με μαρτυρίες πραγματικών περιστατικών, συγκεντρωμένα με υπομονή από την Έλλη Παπαδημητρίου. Αφηγήσεις επιζώντων που μιλούν για ένα μακρινό παρελθόν, ηλικίας πολλών δεκαετιών που δεν απέχει όμως και πολύ απ’ το σήμερα…

εκ μέρους του Δ.Σ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Κώστας Φίζογλου
Πρόεδρος ΟΕΣΑ

Κωνσταντίνος Φούρτης
Γραμματέας ΟΕΣΑ

E: office.oesa@gmail.com
Μ: +43 (0) 6607327540


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ