Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ισχυροποίηση της θέσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως αγαπημένου τουριστικού προορισμού στα Βαλκάνια

Με τη συμμετοχή της σε τρεις από τις πιο σημαντικές εκθέσεις τουρισμού των Βαλκανίων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει ηχηρό «παρών» ως ο πλέον αγαπημένος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας για οδικό τουρισμό.

Πρόκειται για τις εκθέσεις στη Σόφια, το Βελιγράδι και το Βουκουρέστι και για τρεις αγορές που στηρίζουν κυρίως τους παραθαλάσσιους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Σόφια, το διάστημα 14 μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2019, παρουσιάστηκε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Holiday and Spa Expo» ηνέα εφαρμογή περιήγησης στα βασικότερα σημεία ενδιαφέροντος της Κεντρικής Μακεδονίας για έξυπνα κινητά και tablets (“LiveIt – CentralMacedonia” Panoramic View 360ο application), η οποία με τη χρηστικότητα, την καινοτομία και την τουριστική πληροφορία που παρέχει, ενθουσίασε τους επαγγελματίες τουρισμού. Από τη χώρα αυτή, υπάρχει συνεχής αύξηση στην προσέλευση τουριστών, που καταδεικνύεται από τις αφίξεις του 10μήνου του 2018, όπου οι Βούλγαροι τουρίστες στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 1,2 εκατομμύρια. Οι Βούλγαροι επισκέπτες έδειξαν για πρώτη φορά φέτος ενδιαφέρον όχι μόνο για τους δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής μας, αλλά και για ήσυχες διακοπές σε άλλους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το ενδιαφέρον τους προσέλκυσε και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Η σπουδαία θρησκευτική παράδοση της Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο των Διεθνών Εκθέσεων Τουρισμού «INTERNATIONAL FAIR OF TOYRISM (IFT)» και «ROMANIAN INTERNATIONAL TOURISM FAIR ROMEXPO (TTR)», που πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι και το Βουκουρέστι 21-24 Φεβρουαρίου 2019. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες των δύο χωρών για το πολυποίκιλο και πολυθεματικό τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα σπουδαία θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή μας, τα οποία είναι ένας από τους βασικούς λόγους της συνεχούς αύξησης της επισκεψιμότητας των Σέρβων και Ρουμάνων τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα, οι γαλαζοπράσινες παραλίες της Χαλκιδικής, η απέραντη ακτογραμμή της Πιερίας και οι παραλίες του Στρυμονικού Κόλπου, αποτελούν παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς για τους επισκέπτες από τις δύο χώρες.

Άρωμα Ελλάδας έφερε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροβάλτας «Ελλήσποντος» στο ελληνικό περίπτερο στο Βελιγράδι και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΤ στο Βουκουρέστι, όπου οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήρθαν σε επαφή με την Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας και με τοπικό ραδιοφωνικό παραγωγό, ενώ φιλοξένησαν τουριστικούς φορείς της Χαλκιδικής και της Πιερίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ