Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Μαίνεται η κόντρα σεισμολόγων - Τσελέντης: Φοβάμαι μεγάλο σεισμό στη Δ. Ελλάδα

Στα χαρακώματα βρίσκονται οι σεισμολόγοι της Ελλάδας, μετά το σεισμό στην Πρέβεζα και με αφορμή μελέτη της ομάδας ΒΑΝ για ισχυρό σεισμό στο Ιόνιο.

Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου χαρακτηρίζει την έρευνα γενική και αόριστη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Την προσοχή για τους επόμενους 2-3 μήνες συνιστά ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκης Τσελέντης, επισημαίνοντας ότι δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο στη Δυτική Ελλάδα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την σεισμική δραστηριότητα και την πρόβλεψη της Ομάδας ΒΑΝ.

Με μακροσκελή ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook εκφράζει την ανησυχία του για ένα «φαινόμενο ντόμινο, δηλαδή να έχουμε μια διέγερση των άλλων ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή» και εξηγεί τι έγινε με την Εθνική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Γεράσιμος Χουλιάρας: «Επιτροπή- μαϊμού, η οποία συκοφαντεί επιστημονικά δεδομένα»

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας ξέσπασε έντονα με αφορμή την απόφαση της επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου.

Ο ίδιος μίλησε στον Realfm 97,8 και δίστασε να χαρακτηρίσει την επιτροπή «επιτροπή- μαϊμού, η οποία συκοφαντεί επιστημονικά δεδομένα, δίνει προς την πολιτεία ψευδή, παραποιημένα, συκοφαντημένα τα στοιχεία της ομάδας του Παναγιώτη Βαρώτσου. Είναι ντροπή αυτό. Συκοφαντίες γραφειοκρατών του δημοσίου που χειρίζονται ανθρώπινες ζωές».

Έκκληση Λέκκα να κατέβουν οι τόνοι

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας έκανε «έκκληση να κατέβουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν» γιατί όπως είπε «αυτά, κάνουν κακό στους ανθρώπους που ζουν εκεί γιατί τους έχουμε σε εγρήγορση αλλά και στον τουρισμό».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ