Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Σήμερα ξεκινά το συνέδριο της ΝΔ

Στις 19:00 η ομιλία Μητσοτάκη με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα, μπορούμε!» - Στις 19:30 του Τσιπρα στο Αλεξάνδρειο - Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη - Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά την ομιλία του πρωθυπουργού

Ένα διαφορετικό «μπρα ντε φερ» θα έχουν σήμερα το απόγευμα Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας καθώς με διαφορά μισής ώρας ο πρώτος θα μιλήσει στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ενώ ο δεύτερος θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στη Θεσσαλονίκη για το «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης».

«Ελλάδα, μπορούμε!» το βασικό σύνθημα της ΝΔ

Οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα, μπορούμε!» θα διαρκέσουν ως την Κυριακή και θα κλείσουν με την εκλογή για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Πρόκειται για ένα Συνέδριο με πολλές καινοτομίες –ομιλητές που δεν σχετίζονται με τη ΝΔ, μουσικές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, εκθέσεις αυτοκινήτων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, κ.ά.- που φιλοδοξία των διοργανωτών του είναι να υπερβεί τα στερεότυπα των κλασσικών κομματικών συνεδρίων. Στην Πειραιώς μιλούν για «σάλπισμα νίκης» πριν από τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις της νέας χρονιάς και θέλουν να αποτελέσει ορόσημο για να σταλεί παντού το μήνυμα της προγραμματικής και οργανωτικής ετοιμότητα της ΝΔ για την ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης της χώρας.

Περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές θα καταφθάσουν στο εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», απ’ όλες τις γωνιές της χώρας αλλά και το εξωτερικό για να συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες.

Εκτός από τις εξωκομματικές προσωπικότητες, το παρών αναμένεται να δώσουν στο Συνέδριο και εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αντιθέτως, δεν κλήθηκαν εκπρόσωποι των δύο κυβερνητικών κομμάτων. Η ΝΔ δεν προσκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «λόγω της πρωτοφανούς πολιτικής απρέπειας του κ. Αλέξη Τσίπρα να προγραμματίσει μια ομιλία του την ίδια ακριβώς ημέρα και ώρα με εκείνη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην έναρξη του προγραμματισμένου Συνεδρίου της», όπως ανέφεραν γαλάζιες πηγές.

Αυτό, σημείωναν, «δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία των Συνεδρίων των ελληνικών κομμάτων. Ιδίως δεδομένου ότι ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου ήταν γνωστός πολλούς μήνες νωρίτερα». Κατά τις ίδιες πηγές, «για προφανείς λόγους δεν προσκλήθηκαν ούτε οι ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ