Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

9ος Χορτιάτης Trail Run 2019-Η προκήρυξη του αγώνα

Την Κυριακή 3/3/2019 θα πραγματοποιηθεί για 9η συνεχόμενη χρονιά ο Χορτιάτης Trail Run.
Φέτος ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος στα 75 χρόνια του Ολοκαυτώματος του Μαρτυρικού Χορτιάτη από τους Γερμανούς.

Ο αγώνας υποστηρίζει την προστασία του βουνού απο την ανθρώπινη παρέμβαση (Κεραίες,κυνηγοί,παράνομη υλοτομία) και την ευαισθητοποίηση όλων μας,ταυτόχρονα δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα κατά των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής στο Πάικο και στα Κρούσια του Κιλκίς,επίσης θέλουμε να επισημάνουμε την ευαισθητοποίηση και προσοχή όλων μας στην προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου.

Η Εκκίνηση και ο Τερματισμός θα βρίσκονται μπροστά απο το Κοινοτικό γραφείο του Χορτιάτη,η Εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 το πρωί και ο πρώτος αθλητής αναμένεται στον τερματισμό περίπου στις 11.45.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξουν το πρωί της Δευτέρας 14/01/2019,θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες τις προσεχείς μέρες.

Σε περίπτωση που η ημερομηνία του αγώνα μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ,η Διοργάνωση δεν υποχρεούται να επιστρέψει το αντίτιμο συμμετοχής.

Οι αθλητές που δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στην νέα ημερομηνία διεξαγωγής,μπορούν είτε να μεταβιβάσουν την συμμετοχή τους είτε να συμμετέχουν στην επόμενη διοργάνωση δωρεάν,και στις δυο περιπτώσεις πρέπει να αποστείλουν τα πλήρη στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Διοργάνωσης: xortiatis11@gmail.com

Θα βραβευτούν οι ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών : 18-39,40-49,50-59,60+. Η έγκαιρη προσέλευση των αθλητών στην γραμματεία του αγώνα που ανοίγει στις 08.00 το πρωί την ημέρα του αγώνα θα διευκολύνει το έργο της διοργάνωσης αλλά και τους ίδιους.

Φέτος για πρώτη χρονιά και στο εξής θα απονέμονται:

Το κύπελλο Δημήτρης Κρυστάλλης στον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή που θα τερματίσειι τον αγώνα.

Το κύπελλο Γιάτσεκ Μπόγκοτς στον μικρότερο σε ηλικία αθλητή που θα τερματίσει τον αγώνα.

Η Γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στο κοινοτικό γραφείο του Χορτιάτη από τις 08.00 το πρωί,όπου οι αθλητές με την επίδειξη ταυτότητας,διπλώματος,διαβατηρίου ή άλλου εγγράφου θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής.

Στον σταθμό τροφοδοσίας (9ο χιλιόμετρο) θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού στις 2 ώρες και 20 λεπτά,όποιος αθλητής προσέλθει πέραν του χρονικού ορίου απο τον σταθμό οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του και το τσίπ χρονομέτρησης,αυτοκίνητο της διοργάνωσης θα μεταφέρει όσους εγκαταλείψουν η τεθούν εκτός χρονικού ορίου απο τον σταθμό τροφοδοσίας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι αθλητές καλό είναι να έχουν μαζί τους υδροδοχείο πλάτης ή μέσης με νερό γιατί ο σταθμός τροφοδοσίας θα είναι ένας και θα βρίσκεται περίπου στα μισά της διαδρομής (12 και 18 χιλ.) απο όπου οι αθλητές θα περάσουν δυο φορές, νερό πόσιμο δεν υπάρχει στη διαδρομή του αγώνα, στον σταθμό θα υπάρχουν φρούτα,γλυκά και αλμυρά σνάκς,ισοτονικό υγρό,τζέλ και νερό.

Φέτος δεν θα υπάρχουν πλαστικά ποτήρια στον σταθμό για την ενυδάτωση των αθλητών,οι αθλητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους δοχεία για την προμήθεια υγρών απο τον σταθμό ,είναι μια προσπάθεια εκ μέρους της διοργάνωσης ώστε να μειώσουμε την χρήση πλαστικού.

ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί με ταινία έργου και μπογιά έντονου ερυθρού χρώματος σε όλες τις διασταυρώσεις.

Το ελαφρύ γεύμα και το γλυκό θα σερβιριστούν στο κατάστημα του ΚΑΠΗ που βρίσκεται μπροστά στον τερματισμό. Οι αθλήτριες και οι αθλητές θα μπορέσουν αλλάξουν σε αίθουσα του κοινοτικού γραφείου.

Οι απονομές θα γίνουν μπροστά στο μνημείο των πεσόντων απο τους Γερμανούς,απέναντι απο την κοινότητα. Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα μας στο Facebook
https://www.facebook.com/%CE%A7%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-Trail-Run-556729994379908/

Παρακαλούνται οι παρακάτω αθλητές που κέρδισαν την δωρεάν συμμετοχή τους στην διάρκεια της χρονιάς του 2018 για τον αγώνα μας, να αποστείλουν τα πλήρη στοιχεία τους στο e-mail της Διοργάνωσης xortiatis11@gmail.com

Τζεφαλής Δημήτρης, Χουρδάκης Λευτέρης, Ζαχαρόπουλος Ευθύμης, Μήτρου Κυριακή, Στεφάνου Γεωργία, Τσομπάνη Λιάνα. Γαντζίδου Χριστίνα, Τσασρτσαμπαλίδου Μαρία, Διαμαντοπούλου Βασιλική,Παπαϊωάννου Γιώργος, Κουγιουμτζής Γιώργος .

Μακέδος Θεόφιλος,Φίλτσος Φίλιππος,Μαυρίκος Γεώργιος,Σκράπαλη Φωτεινή,Ευαγγελοπούλου Καίτη,Πράπογλου Παρασκευή

Μουκός Γιώργος, Κατσάρας Χρήστος, Τσιλβίτης Ευάγγελος
Σεϊτανίδου Κατερίνα,Μητσιάρα Σοφία,Μωυσίδου Δέσποινα.

Βελίκης Αντώνιος . Διαμαντής Ευάγγελος . Κίσσας Λάμπρος . Βουδούρη Ιωάννα . Δούλου Μανίνα . Δούμα Ευαγγελία.

Φωτιάδης Αλέξανδρος, Γιακαμόζης Φώτης, Κωνσταντουλάκης Εμμανουήλ, Λίνα Τεντόμα-Ζερβού, Καλαθέρη Ευρυδίκη, Νανακούδη Αναστασία, Τζεβελέκη Βούλα ,Πατσιαλάς Βασίλειος .

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 22 περίπου χιλιομέτρων και 1100 περίπου μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς,σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 560μ Έως 1100μ. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών, την ημέρα του αγώνα σε πολλά σημεία πιθανόν να υπάρχει λάσπη,νερά,χιόνι και αρκετό κρύο και αέρας στα ψηλά σημεία του αγώνα. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες. Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Το πρόγραμμα του αγώνα:
- ΕΚΚΙΝΗΣΗ 10.00
- ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ 14.00
- ΑΠΟΝΟΜΕΣ 14.15

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ακολουθείτε τις πινακίδες για το νοσοκομείο Παπανικολάου,μετά το νοσοκομείο που θα αφήσετε στα αριστερά σας μπαίνετε σε μια μεγάλη ευθεία 5 χιλιομέτρων και μετά φτάνετε στον Χορτιάτη,απο την είσοδο του χωριού η εκκίνηση απέχει περίπου ενα χιλιόμετρο,με την είσοδο σας στο χωριό καλό θα είναι να παρκάρετε και να προσέλθετε στην γραμματεία με τα πόδια ή να παρκάρετε στο άλσος της Αγίας Παρασκευής για να αποφευχθεί η συσσώρευση οχημάτων κοντά στην εκκίνηση.

Για την οργανωτική επιτροπή:
Καιάφας Στυλιανός
Κούτρας Σπύρος
Καϊάφας Δημήτρης











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ