Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Ο George Clooney δήλωσε πως κάνει τον μ@λ@κα

Η νέα τηλεοπτική σειρά Catch 22 , που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του αμερικανού συγγραφέα Joseph Heller, αναμένεται να κάνει μέσα στον επόμενο χρόνο πρεμιέρα (άνοιξη 2019) στο συνδρομιτικό διαδικτυακό κανάλι Hulu, με τον George Clooney να κατέχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.



Πρόκειται για μια σάτιρα κατά του πολέμου, η οποία μάλιστα έχει ήδη μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη (το 1970) και θεωρείται από πολλούς κριτικούς ένα από τα σπουδαιότερα λογοτεχνικά κείμενα του 20ού αιώνα. Η πλοκή της σειράς εξελίσσεται στην Πιανόζα, ένα νησί ανοιχτά των ακτών της Τοσκάνης, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ πρωταγωνιστής είναι ο σμηναγός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος προσπαθεί να μην τρελαθεί μέσα στον απόλυτο παραλογισμό της στρατιωτικής πειθαρχίας. Η τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος, πρόκειται να έχει 6 επεισόδια, 2 από τα οποία έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Clooney.



Εκτός από χρέη σκηνοθέτη, ο George έχει αναλάβει και χρέη παραγωγού και ηθοποιού, καθώς υποδύεται τον μοχθηρό υποσμηναγό Scheisskopf. «Μπορείτε να πείτε πως υποδύομαι έναν μεγάλο μαλάκα» δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην La Repubblica.

«Ουσιαστικά σχεδόν κανένας σε αυτήν την ιστορία δεν είναι καλός άνθρωπος, είναι όλοι λίγο παράφρονες, όπως στο ‘S.O.S Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα’. Δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο δίχως ελαττώματα, αλλά εγώ έχω πολλά. Μόνον οι νέοι είναι συμπαθητικοί, αλλά και αυτοί είναι ιδιαίτερα σκοτεινοί. Εγώ συμπεριφέρομαι κάκιστα στον Αμποτ, που υποδύεται τον Γιοσάριαν. Και του αξίζει. Γιατί είναι νέος, είναι ωραίος και αντέχει στις μπουνιές και… στη συνέχεια κοιμάται με τη σύζυγο του δικού μου προσώπου, οπότε είναι δίκαιο που τον βασανίζω. Πέρα, όμως, από την πλάκα, και ο Γιοσάριαν είναι τρόπον τινά ένας δειλός που προσπαθεί συνεχώς να ξεφύγει από τον πόλεμο. Για εμάς, σήμερα, αυτό είναι αυτονόητο, αλλά τότε δεν ήταν. Ενας λιποτάκτης ήταν όντως ένας λιποτάκτης, ένας αχρείος» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ