Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ολοκληρώθηκε το εορταστικό εικαστικό εργαστήρι στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, με θέμα «Χριστούγεννα στη Μακεδονία», που διοργάνωσε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου του Μουσείου.
Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία  να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας, αξιοποιώντας και δημιουργώντας μέσα από τα ήθη και έθιμα του Δωδεκαημέρου.

Τα παιδιά φιλοτέχνησαν κατασκευές εμπνευσμένες από εικαστικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών με την καθοδήγηση της εικαστικού κ. Ευαγγελίας Αθανασιάδου, συμμετείχαν σε δρώμενα αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων της Μακεδονίας και παρουσίασαν ένα θεατρικό, το οποίο γράφτηκε ειδικά για τις ανάγκες του εργαστηρίου μας από την Ιστορικό κ. Κατερίνα Πετρίδου, με περιεχόμενο σχετικό με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μακεδονικό Μέτωπο και τα μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης των απλών ανθρώπων που βίωσαν την καταστροφή του πολέμου. Την ευθύνη του εργαστηρίου είχε η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, κ. Σταυρούλα Μαυρογένη.

Χορηγοί του εικαστικού εργαστηρίου ήταν η «Φάρμα Κουκάκη Α.Ε.», οι «Μακεδονικές αγγελίες», η Thessprint και η ΙΝΤΕΡΧΑΡΤ Α.Ε.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τους συντελεστές και τους χορηγούς του εικαστικού εργαστηρίου για την πολύτιμη βοήθειά τους.






ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778
EMAIL | info@imma.edu.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09:00-20:00 & Σάββατο 10:00-14:00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ενήλικες 2€ - Μαθητές 1€
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.

Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.

Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.

Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.

Επίσης, για τα Ι.Χ. στην περιοχή του Μουσείου και στο ιστορικό κέντρο λειτουργεί το σύστημα στάθμευσης ithesi




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ