Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Το πιο ακριβό ουίσκι που πουλήθηκε ποτέ στον κόσμο

Ένα μπουκάλι Macallan του 1926 σπάει τα ρεκόρ και κατέχει την πρώτη θέση αναφορικά με το πιο ακριβό ουίσκι που πουλήθηκε ποτέ στον κόσμο.

Η τιμή του αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 1.352.400 ευρώ (!), καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο ακριβό ουίσκι που είχε πουληθεί τον περασμένο Οκτώβριο έναντι 950.000 ευρώ.

Ο νέος κάτοχος της κορυφής, λοιπόν, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Cristie’ s στο Λονδίνο και πρόκειται για ένα ουίσκι που εμφιαλώθηκε μετά από 60 χρόνια παραμονής του στο βαρέλι και φιλοξενείται σε ένα μοναδικό μπουκάλι ζωγραφισμένο στο χέρι από τον Ιρλανδό καλλιτέχνη Michael Dillon, που απεικονίζει το Easter Elchies House, το «σπίτι» του Macallan.



Πρόκειται για ένα μπουκάλι που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 1999 από το θρυλικό delicatessen Fortnum & Mason στο Λονδίνο (λειτουργεί από το 1707).

Ο διεθνής διευθυντής κρασιού του οίκου δημοπρασιών Cristie’s, Tim Triptree MW, δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα της δημοπρασίας επιβεβαιώνουν τη δύναμη στην αγορά του ουίσκι».

Η συγκεκριμένη δημοπρασία χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη που διοργανώθηκε ποτέ από τον οίκο αναφορικά με την πώληση σπάνιων οινοπνευματωδών ποτών. Κατά την διάρκειά της, επίσης, πωλήθηκε και ένα Macallan Lalique 50 χρόνων, το οποίο αγοράστηκε στο διπλάσιο της τιμής που είχε οριστεί στην αρχή της δημοπρασίας, αγγίζοντας τα 160.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ