Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Η τηλεφωνική απάτη του βγήκε ξινή

Για ακόμα μία φορά τηλεφώνησε σε σπίτι και το έπαιξε αστυνομικός. Όταν συμφώνησαν στην συναλλαγή, σίγουρα δεν φανταζόταν πως η παγίδα είχε αρχίσει να γυρίζει μπούμερανγκ...

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι (29-12-2018) στα Γιάννενα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, ένας 21χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίου. Επιπλέον, αναζητείται συνεργός του.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι επικαλούμενοι την ιδιότητα Αστυνομικού της Τροχαίας, τηλεφωνούσαν από απόκρυψη αριθμού, σε σταθερά τηλέφωνα πολιτών στα Ιωάννινα και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, ζητούσαν από αυτούς να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, που ανέρχονταν κατά περίπτωση, από (3.000) έως (90.000) ευρώ.

Ειδικότερα, ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες το μεσημέρι στα Γιάννενα, όταν εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών που διαπράχθηκαν, με την παραπάνω μεθοδολογία, το τελευταίο 24ωρο ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης κατ΄ εξακολούθηση ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ