Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τη νέα Επίτροπο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, υποδέχθηκε σήμερα στο  ελληνικό Κοινοβούλιο τη νέα Επίτροπο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Dunja Mijatovic.

            Καλωσορίζοντας την κ. Mijatovic, ο κ. Βούτσης δήλωσε ευτυχής που την υποδέχεται στη Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα «σε μια τέτοια συγκυρία που ο ρόλος της αποκτά σημαίνουσα διάσταση για το γίγνεσθαι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, αυτές τις μέρες, συζητιέται ένα μείζον θέμα εν τέλει και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό».

            Ο Πρόεδρος της Βουλής, με αφορμή την προηγούμενη ιδιότητα της κ. Mijatovic ως εκπροσώπου του ΟΑΣΕ για την ελευθερία των ΜΜΕ, αναφέρθηκε στη συγκυρία ότι αυτό το διάστημα «στην Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια, είμαστε στην τελική φάση αδειοδότησης, σύμφωνα με τον νόμο και το Σύνταγμα, των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών». Όπως υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, «γνωρίζω πολύ καλά ότι το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ελευθερίας του Τύπου γενικότερα η κ. Mijatovic το έχει ενστερνιστεί εδώ και χρόνια ως ένα κεντρικό θέμα Δημοκρατίας και δικαιωμάτων».

            «Μέσα στον 21ο αιώνα, το εύρος των ελευθεριών, των δικαιωμάτων, των εγγυήσεων που αφορούν τους πολίτες, τους θεσμούς της Ε.Ε. αλλά και της Ευρώπης ευρύτερα, που απασχολούν το Συμβούλιο της Ευρώπης, δίνει συνεχώς νέες ευκαιρίες για παρεμβάσεις, στις οποίες θα είμαστε πάντα πρόθυμοι να συνηγορήσουμε και να βοηθήσουμε στο έργο της κυρίας Επιτρόπου» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

            Από την πλευρά της, η νέα Επίτροπος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρθηκε στις πολλές προκλήσεις που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν σήμερα οι σύγχρονες κοινωνίες, με αυτή του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος ν’ αποτελεί «την κορυφή του παγόβουνου», όπως είπε. Δήλωσε έτοιμη να συμβάλει τα μέγιστα «στη μελλοντική συνεργασία με την ελληνική πλευρά σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας που πηγαίνουν ακόμα πιο βαθιά, αγγίζοντας τις θεμελιώδεις αξίες των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τα οποία είμαι εδώ για να υπηρετήσω, να προασπίσω και να προωθήσω» όπως τόνισε.

            Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Αναστάσιος Κουράκης, και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ