Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Μετά από καθυστέρηση ετών λύση για τις χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές

Από την 1 Ιουλίου 2018 η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει την υποχρέωση της να πληρώνει για τις χημικές τουαλέτες που υπάρχουν στις λαϊκές αγορές. Μετά από αγώνα και διαμαρτυρίες τεσσάρων ετών επιτέλους ικανοποιείται το συγκεκριμένο αίτημα. Για λόγους που ποτέ δεν αντιληφθήκαμε, καθώς οι διάφορες δικαιολογίες ήταν ασαφής, ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός.

Να σημειώσουμε πως η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, ως διαχειριστής του ταμείου των λαϊκών αγορών που προκύπτει από την καταβολή του ημερήσιου τέλους, όφειλε να τοποθετεί και να πληρώνει τις χημικές τουαλέτες. Ωστόσο δεν το έκανε με αποτέλεσμα να αναλάβουν το κόστος οι πωλητές των λαϊκών αγορών. Παράλληλα όμως οι πωλητές λαϊκών αγορών κατέβαλαν κανονικά το ημερήσιο τέλος, πληρώνοντας στην ουσία. διπλά τις χημικές τουαλέτες.

Η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος ασφαλώς και δεν είναι για πανηγυρισμούς. Προκαλεί περισσότερο ένα αίσθημα απογοήτευσης, μια και θα περίμενε κανείς, να υπάρχουν άλλες προτεραιότητες για τις λαϊκές αγορές και όχι τα αυτονόητα με καθυστέρηση μάλιστα τεσσάρων ετών. Προφανώς στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας θεωρούν, ότι οι πωλητές στις λαϊκές αγορές διαθέτουν τόσα χρήματα, ώστε να πληρώνουν εύκολα δύο φορές για το ίδιο πράγμα. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου η συγκεκριμένη άποψη αφού μας θυμούνται μονάχα στις προεκλογικές περιόδους…

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους πωλητές για την στάση τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η ανοχή, υπομονή και η οικονομική θυσία τους βοήθησε στο να μείνουν ανοιχτές οι λαϊκές αγορές, αλλά ταυτόχρονα να κρατηθεί ένα επίπεδο. Απλά να υπενθυμίσουμε τι είχε γίνει πριν μερικά χρόνια, όταν για λίγους μήνες, δεν υπήρχαν χημικές τουαλέτες. Τότε που ήταν καθημερινές οι συγκρούσεις, των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές με τους πολίτες, για τους λόγους που όλοι μπορούμε να φανταστούμε. Πάντως ακόμη και εκείνη η μπόχα ήταν λιγότερη σε σχέση με από αυτή της γραφειοκρατίας, αδιαφορίας, αμέλειας ή οτιδήποτε άλλο είχε ως αποτέλεσμα να περιμένουμε τέσσερα χρόνια για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ