Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Εξομολόγηση ενός δισεκατομμυριούχου: Πού ξοδεύει τα λεφτά του

Δύο είναι πιθανότατα οι απορίες που δημιουργούνται στο άκουσμα της λέξης «δισεκατομμυριούχος». Πώς το συγκεκριμένο άτομο έβγαλε τόσα χρήματα και πώς τα δαπανά.

Ο Ντέβιντ Μακόρτ απάντησε στον Guardian το δεύτερο, δηλώνοντας αρχικά δύο πράγματα: ότι δεν είναι ιδιαίτερα σπάταλος και πως δεν του αρέσει να συζητά για την περιουσία του. «Αν όμως πιστεύετε όσα διαβάζετε στο διαδίκτυο, θα καταλήγατε περίπου στο 1 δισ. δολάρια», συμπλήρωσε ο επιχειρηματίας που έκανε περιουσία από την ενασχόλησή του με τις τηλεπικοινωνίες και τα ΜΜΕ.

Αποδίδει την επιτυχία του σε μεγάλο βαθμό στην τύχη. Και ξοδεύει «κάποια από τα χρήματά» του στην τέχνη. Παραδέχεται όμως ότι τον αγαπημένο του πίνακα δεν τον αγόρασε, καθώς πρόκειται για έργο που είχε κάνει δώρο ο Φιντέλ Κάστρο στον πρωθυπουργό της Γρενάδας Μορίς Μπίσοπ. Ενας διάδοχος του τελευταίου, ο Χέρμπερτ Μπλεζ, τον χάρισε τελικά στον επιχειρηματία.

«Δεν έχω ιδέα πόσα ξοδεύω στην τέχνη. Δεν ψάχνω ακριβά κομμάτια, αλλά για εκείνα που με συγκινούν. Πολλά από αυτά είναι στο γυμναστήριο του σπιτιού μου, όπου περνώ πολύ χρόνο», δηλώνει.

Δεν είναι το μοναδικό που αγνοεί πόσο του κοστίζει. Παραδέχεται ότι δεν ξέρει ούτε πόσο κάνουν τα κοστούμια του, όλα σε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε, από τον Ντέιβιντ Ογκουστ. Οσο για τα παπούτσια του, επειδή περπατά διαρκώς, τα στέλνει στον Νο1 τσαγκάρη στις ΗΠΑ, που τους βάζει λαστιχένιες σόλες, αλλά ο ίδιος δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ.

Λατρεύει να μένει σε ξενοδοχεία. Τα τελευταία 15 χρόνια, μία εβδομάδα κάθε μήνα την περνά στο Merrion Hotel στο Δουβλίνο. «Τα ξενοδοχεία είναι υπέροχα μέρη για να παρακολουθείς ανθρώπους από όλο τον κόσμο να έρχονται και να φεύγουν», εξηγεί. «Ο Μπομπ Ντίλαν έμενε στο Chelsea Hotel στη Ν. Υόρκη το ‘60, η Κοκό Σανέλ στο Ritz στο Παρίσι και ο Οσκαρ Ουάιλντ στο L’Hotel στο Παρίσι. Οπότε υποθέτω έχω καλή παρέα», συμπληρώνει.

Οσο για τις καθημερινές συνήθειές του, λέει πως τρώει σχετικά «μετρημένα» το πρωί και το βράδυ, ενώ δεν πίνει ιδιαίτερα. «Το αγαπημένο μου εστιατόριο είναι ένα ιταλικό, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό. Εχω πληρώσει περίπου 100 λίρες για γεύμα δύο ατόμων με κρασί. Δεν υπάρχει στο μενού, αλλά μου φτιάχνουν το απλό πιάτο ζυμαρικών “αματριτσιάνα” για 15 λίρες», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ