Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Περίεργη έρευνα αγοράς της ΕΛ.ΑΣ. για την προμήθεια νέων περιπολικών

Παράξενους συνειρμούς προκάλεσε η “βιασύνη” της Ελληνικής Αστυνομίας να ζητήσει στοιχεία από εταιρείες αυτοκινήτων μέσα σε... 24 ώρες ούτως ώστε να έχει όλα τα απαραίτητα δεδομένα για να διενεργήσει διαγωνισμό για καινούρια περιπολικά.

Το μικρό χρονικό διαστημα αναζήτησης αυτών των τεχνικων προδιαγραφών προκάλεσε την αποστολή τους μονο απο δεκα εταιρείες, με τις υπόλοιπες να μην μπορούν να εχουν στειλει Α χαρακτηριστικά οχημάτων που ενδεχομένως να βόλευαν περισσοτερο τη χρήση τους απο την Ελληνική Αστυνομία. Οπως αναφερουν αστυνομικές πηγες οι τεχνικές προδιαγραφές ζητούνταν ως χαρακτηριστικα ενδιαφέροντος σε μελλοντικό διαγωνισμό αγοράς οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και τα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. Που εστάλησαν σε εταιρείες, ζητούταν τεχνικά και οικονομικά στοιχεία, σε μία προσπάθεια όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να “επικαιροποιήσουν τα στοιχεία που έχουν από την εκάστοτε εταιρεία” για να μπορέσουν να διενεργήσουν κάποια στιγμή διαγωνισμό για την αγορά νέων περιπολικών.

“Είναι μία απλή διαδικασία για στοιχεία τα οποία είναι γνωστά στις εταιρείες και έχουν στη διάθεσή τους”, ανέφεραν χαρακτηριστικά στον “Ελεύθερο Τύπο” πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στα έγγραφα της η Αστυνομία ζητούσε απο τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτου να δωσουν λεπτομέρειες τεχνικών χαρακτηριστικών και οικονομικού κοστα για διάφορα οχήματα που θέλει να αγοράσει (επιβατικά, φορτηγά, βυτιοφόρα) με κινητήρες πετρελαίου, καθώς και τυχόν διαθεσιμότητα για επιβατικά με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη-φυσικό αέριο).

Η ΕΛ.ΑΣ ζήτησε ακόμη τα διαθέσιμα στοιχεία να σταλούν στην αρμόδια ηλεκτρονική διεύθυνση μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευή, αλλά δεδομένου οτι το έγγραφο εστάλη την Πέμπτη, η διαθέσιμη προθεσμία ήταν μόλις... 24 ωρών. Το γεγονός αυτό δημιούργησε ερωτήματα, με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ανακοίνωσή του να χαρακτηρίζει “αναληθή και ψευδή τα δημοσιεύματα στον Τύπο περί στημένου διαγωνισμού της Ελληνικής Αστυνομίας για την προμήθεια οχημάτων”. Πηγές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Ανέφεραν ακόμη πως η συγκεκριμένη διαδικασία μετά από αίτημα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων πήρε παράταση για μία εβδομάδα.

“Το έγγραφο που εμφανίζουν τα δημοσιεύματα ως διαγωνιστική διαδικασία, εστάλη στο Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων για τη συλλογή, αποκλειστικά και μόνο, τεχνικών και οικονομικών δεδομένων του ελεύθερου εμπορίου, με σκοπό την επικαιροποίηση των αντίστοιχων στοιχείων που τηρούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

“Κατά συνέπεια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη διαδικασία ως «24ωρο διαγωνισμό» για την προμήθεια οχημάτων. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι διαγωνισμοί για την προμήθεια οχημάτων είναι δημόσιοι, ανοικτοί και διέπονται από τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Αξίζει να τονίσουμε πως τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας όπως έχουν καταγγέλει κατά καιρούς συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ενώ τα περισσότερα από αυτά έχουν καταγράψει χιλιάδες χιλιόμετρα στον δρόμο συμμετέχοντας στη μάχη για την πάταξη της εγκληματικότητας.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ