Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Εκδήλωση του Σ.Μ.Ε.Θ. στο 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, στηρίζει και συμμετέχει στο 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 29-30/6 και 1/7 στο «Πάρκο των Εποχών», στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης (στάση Σχολή Τυφλών).
Την Παρασκευή 29/6, στις 19:00 το ΣΜΕΘ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο χώρο του φεστιβάλ με θέμα:

«Οι εργατικοί αγώνες απέναντι στο νέο καθεστώς εκμετάλλευσης»,

από κοινού με αγωνιστές από την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση αυτή συμπίπτει χρονικά με τη νίκη του αγώνα του σωματείου μας ενάντια στην πραξικοπηματική αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ενσήμων των μερικά απασχολούμενων καθηγητών σε φροντιστήρια. Η συζήτηση γύρω από αυτόν τον αγώνα και η εξαγωγή των απαραίτητων συμπερασμάτων είναι για το Σ.Μ.Ε.Θ. μια απαραίτητη διαδικασία.

Το Σωματείο μας θα διατηρεί δικό του χώρο στα πλαίσια του φεστιβάλ, προκειμένου να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, νεολαίους, αλληλέγγυους που θα ενισχύσουν το φεστιβάλ, για τη δράση και τη λειτουργία του σωματείου μας, την προσπάθεια μας να αναπτύξουμε δομές οργάνωσης και αντιστάσεις στον κλάδο μας, αλλά και τη συνολική τοποθέτησή μας απέναντι στις νέες πολιτικές εξελίξεις, ειδικότερα μετά το Μνημόνιο Διαρκείας «χωρίς αριθμό» το οποίο μας επιβάλλει η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης, να παραβρεθούν στην εκδήλωσή μας, να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς για το πώς θα οργανώσουμε στο άμεσο μέλλον τους εργατικούς αγώνες. Παράλληλα, να στηρίξουν συνολικά το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί όπως κάθε χρόνο ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το αντιρατσιστικό, εργατικό και φοιτητικό κίνημα της πόλης μας.


Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ (κάθε Τρίτη πρωί 10:30 με 12:30), τηλέφωνο:2310265730 , e-mail: somiekth@gmail.com , ιστοσελίδα: www.smeth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ