Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Εύκολη χοιρινή τηγανιά

Εύκολη συνταγή για κρασάκι:

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για την εύκολη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6', μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4'.
Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6-7' ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.


Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ