Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Η προεδρία της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. ευκαιρία ανάδειξης των θεμάτων που αφορούν τα Βαλκάνια, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με βουλγαρική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία

Η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, συνεργασίας και φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και το πλαίσιο αλληλεγγύης και βοήθειας που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες, μπορούν να αναδείξουν τη Βουλγαρική Προεδρία της Ε.Ε. από τον Ιανουάριο του 2018 σε Βαλκανική, με την έννοια ότι μπορεί και πάλι να τοποθετηθεί η Νοτιοανατολική Ευρώπη -και ειδικότερα οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων- στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Ε.Ε. Το μήνυμα αυτό ανέδειξε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης απευθυνόμενος σε διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, που συναντήθηκε σήμερα με τα προεδρεία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο κ. Βούτσης στάθηκε ιδιαίτερα στην αρχιτεκτονική της Ευρώπης, η οποία δεν θα πρέπει να μετασχηματιστεί σε μια τυπική ένωση ομόκεντρων κύκλων ή περιφερειακών ενώσεων κρατών, με ειδικές ζώνες και μόνιμες ανισότητες και κοινωνικές αποκλίσεις. Υπογραμμίζοντας την αντίθεσή του σε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, επισήμανε ότι η Βουλγαρική Προεδρία δίνει την ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που αφορούν τα δυτικά Βαλκάνια σε ισότιμη βάση και τόνισε ότι η Βουλή των Ελλήνων θα είναι αρωγός της Βουλγαρίας για την επιτυχία της Προεδρίας της στην Ε.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ