Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Πώς ανανεώνουν την άδεια οδήγησης οι πολίτες άνω των 80 ετών

Χωρίς καθυστερήσεις πραγματοποιείται η διαδικασία ανανέωσης των αδειών οδήγησης για τους πολίτες άνω των 80 ετών.

Χάρη στην εδραίωση της εφαρμογής του νέου συστήματος εδώ και έναν χρόνο, οι ενδιαφερόμενοι εξυπηρετούνται από συμβεβλημένους γιατρούς με τη Διεύθυνση Μεταφορών και όχι από δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές, όπως στο παρελθόν.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανατολική Θεσσαλονίκη, Κώστας Πάλλας, «οι προηγούμενες διαδικασίες ήταν χρονοβόρες και υπήρχε μεγάλη αναμονή, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σε όλη την Ελλάδα περίμεναν 12.500 άτομα να αναθεωρήσουν τις άδειες οδήγησης. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι πέρσι το καλοκαίρι 3.500 άνθρωποι στην Κεντρική Μακεδονία περίμεναν να περάσουν από επιτροπή».

Ο κ. Πάλλας διευκρινίζει ότι από τις 8 Νοεμβρίου του 2016, οπότε το σύστημα άλλαξε, οι πολίτες άνω των 80 ετών εξετάζονται από γιατρούς τεσσάρων ειδικοτήτων (παθολόγο, οφθαλμίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο και νευρολόγο - ψυχίατρο) γεγονός που διασφαλίζει ακόμη περισσότερο την ασφαλή οδήγηση. "Στο παρελθόν οι ενδιαφερόμενοι εξετάζονταν μόνο από δύο γιατρούς ενώ, λόγω της μεγάλης αναμονής, πολλοί ήταν εκείνοι που οδηγούσαν το αυτοκίνητό τους χωρίς να έχουν την άδεια σε ισχύ" προσθέτει.

Σημειώνεται ότι η ανανέωση της άδειας για τους άνω των 80 ετών ισχύει για δύο χρόνια ενώ σε περίπτωση που ένας από τους τέσσερις γιατρούς γνωμοδοτήσει αρνητικά, τότε δεν εκδίδεται η άδεια και ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα επανεξέτασης σε έναν χρόνο. Για τους πολίτες μέχρι τα 65 δεν απαιτείται ανανέωση άδειας, ενώ για εκείνους άνω των 65, προβλέπεται η εξέταση από δύο γιατρούς (οφθαλμίατρο και παθολόγο) και η ισχύς της άδειας διαρκεί τρία χρόνια.


ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ