Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Οι Έλληνες απαντούν στην κρίση κάνοντας σεξ!

Η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων έχει απογειωθεί παρά την οικονομική κρίση και την αβεβαιότητα που αυτή δημιουργεί, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

H έρευνα έγινε σε δείγμα 600 ανδρών, ηλικίας 25-64 ετών, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, αλλά και με στοιχεία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Όπως προκύπτει, υπάρχει αύξηση της συχνότητας των ερωτικών επαφών στους άνδρες 18-34 ετών κατά 35% το τελευταίο τετράμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πριν από έναν χρόνο.

Στους άνδρες ηλικίας 35-54 ετών οι σεξουαλικές επαφές έχουν αυξηθεί κατά 30% και στους άνδρες άνω των 54 ετών οι σεξουαλικές επαφές είναι εξίσου αυξημένες, σε ποσοστό 27%.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, τον τελευταίο μήνα έχει δεκαπλασιαστεί, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, το ποσοστό των ανδρών που επισκέπτεται το Ινστιτούτο, με στόχο την αυξητική του πέους.

Όπως ανάφερε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology, με αφορμή το συνέδριο Congress of Human Sexuality and Reproduction (3-4 Νοεμβρίου, Αθήνα), η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί για τα εν λόγω ευρήματα είναι φαινομενολογική και αποδίδει τη στάση του σύγχρονου Έλληνα σε ψυχοκοινωνικά αίτια.

Ένα εκατομμύριο Έλληνες με προβλήματα στύσης

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα, ένα εκατομμύριο άνδρες υποφέρουν από προβλήματα στύσης. «Εκατοντάδες χιλιάδες διαβητικοί και υπερτασικοί άνδρες, συν όσοι  λαμβάνουν φάρμακα, άλλοι τόσοι με προβλήματα γήρανσης και ψυχοφάρμακα, είναι στην πραγματικότητα μεγάλη “δεξαμενή” με άνδρες, που έχουν ή θα αποκτήσουν πρόβλημα στύσης», εξήγησε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Από αυτούς μόνο το 10% αναζητά λύση. Ο κύριος λόγος είναι ότι σε πολλούς άνδρες εξακολουθεί να υπάρχει η νοοτροπία ότι η ερωτική ζωή πρέπει να είναι ιδιωτική υπόθεση και να μην εκτίθεται στον κόσμο, αλλά ούτε και στον γιατρό. Η αμηχανία, οι προκαταλήψεις, οι ντροπές, που συνοδεύουν το σεξ, εξηγούν τη δυσκολία αναζήτησης λύσεων», πρόσθεσε.

Τελικά το μέγεθος μετράει

Το μέγεθος του πέους τελικά μετράει, καθώς όπως φάνηκε από οκταετή έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών σε 3.000 άνδρες και γυναίκες, παίζει καταλυτικό ρόλο, επηρεάζοντας την εικόνα, τη σεξουαλική πράξη, τον οργασμό και την ικανοποίηση των συντρόφων.

Ποσοστό πάνω από 80% απάντησε πως, ναι, το μέγεθος παίζει ρόλο στη σεξουαλική απόδοση. Ενώ, όμως, τα 13 εκατοστά αποτελούν τον φυσιολογικό μέσο όρο, στο μυαλό ανδρών και γυναικών τα 17 εκατοστά θεωρούνται, λανθασμένα, το κανονικό μέγεθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ