Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Το ακριβότερο λάδι του κόσμου το πουλάει ένας Έλληνας

Το «λ/lambda/» είναι το... Chanel No 5 των ελαιόλαδων

«Για να είσαι μοναδικός, πρέπει να σκέφτεσαι διαφορετικά». Ο Γιώργος Κολλιόπουλος έγινε μοναδικός γιατί σκέφτηκε διαφορετικά. Ένας σκηνοθέτης θα τον τοποθετούσε μέσα στο γραφείο του διαμερίσματός του να σκύβει πάνω από το λάπτοπ του και να διαβάζει με μανία τη μια ηλεκτρονική σελίδα μετά την άλλη. «Ένα νέο όνειρο, είναι απόρροια μιας νέας βαθύτερης και ουσιαστικότερης άποψης και σκέψης», θα ψιθύριζε. Η εγκεφαλική σκέψη απέδωσε καρπούς, και εγένετο το πρώτο λάδι πολυτελείας στον κόσμο- τίποτα λιγότερο από κάτι που θα έφερνε στη δεύτερη θέση έναν αμετανόητο τελειομανή!

Γιατί η μοναδικότητα είναι το παν και η ομορφιά είναι διαχρονική: Έτσι άλλωστε διαβάζουμε στον ιστότοπο της εταιρείας Speiron, που τα τελευταία χρόνια λανσάρει στη δύσκολη- μα αξιοκρατική- αγορά του εξωτερικού ένα ελληνικό προϊόν, ένα πολυτελές αγαθό φτιαγμένο από ελληνικά χέρια που έχει καταφέρει να φτάσει από τις βιτρίνες του «Harrods» μέχρι και την... Αλάσκα. Ο πρωταγωνιστής επιχειρηματίας της συγκεκριμένης business ιστορίας, δημιούργησε ένα ελαιόλαδο πολυτελείας, το «λ/lambda/» το οποίο εξελίσσεται σε ένα πανίσχυρο brand name.


Ερωτευμένος με το ελαιόλαδο«Επειδή ήμουν και είμαι ερωτευμένος με το ελαιόλαδο αποφάσισα να κάνω κάτι στο ελαιόλαδο και να φτιάξω το πιο εκπληκτικό στον κόσμο», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του, και η φράση αυτή συνοψίζει τον τρόπο σκέψης ενός νικητή. «Τόσο πολύ το πίστευα που το έβαλα και στην ετικέτα πίσω. Κάνοντας την έρευνα είδα ότι δεν ήμασταν στα πολύ καλά μέρη παγκοσμίως. Άρχισα να δουλεύω την πρώτη ύλη. Πήγα σε ένα δοκιμαστή ελαιόλαδου για να το κάνω τέλειο και το έφτιαξα». Τόσο απλά!

Έτσι γεννήθηκε το λάδι που γράφεται φυσικά με λ/lambda! Από λάμδα επίσης ξεκινά η λέξη λαμπρό, όπως λέμε λαμπρό προϊόν. Το συγκεκριμένο λάδι το συμπεριέλαβε το περιοδικό Time μαζί με τρία από τα καλύτερα και ακριβότερα τρόφιμα που υπάρχουν στον κόσμο- το μοναδικό ελληνικό προϊόν για το οποίο έχει γράψει το εν λόγω έντυπο. Θέλετε κι άλλο; Το Worldguide έγραψε πως πρόκειται για το Chanel No 5 των ελαιόλαδων και το περιοδικό και το Wallpaper το αποκάλεσε «κορυφαίο επιδόσεων». Το αγνό ελαιόλαδο που μπαίνει σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι, σε κάθε πιάτο - κάθε ελληνική συνταγή ξεκινά με «ρίχνουμε το λάδι στη κατσαρόλα/τηγάνι...»-, μεταμορφώθηκε στα χέρια του Γιώργου Κολλιόπουλου σε ένα luxary προϊόν το οποίο απευθύνεται «... και σε αυτούς που για μία φορά τουλάχιστον το χρόνο, θέλουν πολύ απλά να απολαύσουν κάτι πολύ απλά εξαιρετικό, όπως ανοίγουμε ένα πολύ καλό κονιάκ ή μία καλή βότκα ή ανάβουμε ένα καλό πούρο».

Στο δια ταύτα λοιπόν, η τιμή του για τα τα 100 ml 35 ευρώ, για τα 500 ml είναι 65 ευρώ και υπάρχει και μια χειροποίητη συσκευασία δώρου που έχει ένα μπουκάλι μέσα 500 ml και κοστίζει 200 ευρώ.

Γιώργος Κολλιόπουλος, ο άνθρωπος που μάλλον θεωρείται ειδήμων στον χώρο του luxury branding, ίδρυσε τη Speiron το 2006. Η Speiron είναι η πρώτη εταιρεία Luxury Food & Beverage στην Ελλάδα και μία από τις πρώτες παγκοσμίως. Ένας γνώστης του ελαιόλαδου, αφού έχει παρακολουθήσει την επίσημη μέθοδο οργανοληπτικής αξιολόγησης του παρθένου ελαιολάδου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου... Ο Γιώργος είναι πάντα εκεί έξω, ανακαλύπτοντας και επανεφεύροντας διαρκώς τα πράγματα.Το μοναδικό αυτό προϊόν, εξάγεται μέχρι στιγμής σε τέσσερις χώρες - σε Ολλανδία, Δανία, Λουξεμβούργο και Αγγλία- σε limited edition και γίνεται προσπάθεια να «γλιστρήσει» και σε συγκεκριμένες αγορές όπως είναι τα private clubs και τα luxary hotels σε ΗΠΑ, Αραβικά Εμιράτα, και Γερμανία.


Το λάδι γράφεται με lambda

Το λ / lambda / είναι το πρώτο πολυτελές ελαιόλαδο στον κόσμο. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας με βραβευμένη παραγωγή, αυστηρά περιορισμένης παραγωγής το οποίο αντιπροσωπεύει την επίμονη προσπάθεια από την παράδοση μέχρι την τελειότητα. Κατάγεται από μερικά από τα παλαιότερα ελαιόδεντρα της Ελλάδας, και από ένα από το καλύτερο μείγμα των ποικιλιών Κορωνέϊκης και Κολοβής ποικιλίας. Μετά τη συγκομιδή, αυτό το υγρό εξαιρετικά χαμηλής οξύτητας εμφιαλώνεται εξ ολοκλήρου με το χέρι. Κάθε φιάλη περνά πέντε ελέγχους ποιότητας. Χρειάζονται οκτώ ζεύγη χεριών και ισάριθμα μάτια για να εξασφαλιστεί η ελάχιστη οξείδωση και η μέγιστη προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το λ / lambda έχει μέσο όρο φρεσκάδας (mF) συνεχώς πάνω από 6,0 (έντονο), επομένως θεωρείται ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο.


news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ