Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΙΜΕT ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ αποτελεί τον σημαντικότερο ελληνικό ερευνητικό φορέα στον τομέα των μεταφορών, κι έναν από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους ερευνητικούς φορείς Πανευρωπαϊκά. Υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και χρηματοδοτείται κυρίως από ερευνητικά κονδύλια και ιδιωτικούς φορείς.

Στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, το ΙΜΕΤ παρουσίασε τη σημαντική δραστηριότητά και τα ερευνητικά του επιτεύγματα, ξεκινώντας μια πορεία εξωστρέφειας κι ενημέρωσης των πολιτών. Το έντονο ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του προέδρου του ΟΣΕΘ κ. Κων/νου Αμπατζά, του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ κ. Δημητρίου Μακρή, της διευθύνουσας συμβούλου της Εγνατίας Οδού κ. Ρίας Καλφακάκου, του Πρύτανη του ΑΠΘ κ.Περικλή Μήτκα, εκπροσώπων του δήμου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δίνει το στίγμα του υψηλού κύρους και του έντονα καινοτόμου και αναπτυξιακού προφίλ του ΙΜΕΤ.

Στην παρουσίασή του, ο διευθυντής του ΙΜΕΤ, δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης παρουσίασε στοιχεία για τη δραστηριότητα του Ινστιτούτου, τονίζοντας την εξαιρετικά υψηλή τεχνογνωσία του επιστημονικού προσωπικού του (με την αξιοσημείωτη περίπου ίση αναλογία ανδρών/γυναικών), τις σημαντικότατες συνεργασίες με φορείς κι εκπαιδευτικά ιδρύματα, την ανθεκτική του πορεία στα χρόνια της κρίσης και τις εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον που προοιωνίζονται από τον προσανατολισμό του ΙΜΕΤ στην αριστεία, τις συνεργίες με σημαντικούς φορείς και την εξάπλωση του ΙΜΕΤ σε Πειραιά και σύντομα και σ’άλλα μέρη της χώρας, τις εξελίξεις στο χώρο των μεταφορών και τη θέση που κατέχει το ΙΜΕΤ στο ερευνητικό στερέωμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Μπεκιάρης τόνισε ότι η εξωστρέφεια είναι απαραίτητη για την έξοδο από την κρίση, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να στηριχτεί η καινοτομία και να γίνει γνωστή η δράση και η ύπαρξη του ΙΜΕΤ στους πολίτες, με στόχο την ανταποδοτικότητα και το όφελος για την κοινωνία. Στην κατεύθυνση αυτή είναι και η Ημερίδα «Ανοιχτών θυρών» (OPEN DAY) που διοργανώνει το ΙΜΕΤ την Κυριακή 5 Νοεμβρίου (10.00-18.00), ανοίγοντας τις πόρτες του Ινστιτούτου, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στο κοινό όλων των ηλικιών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ