Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Σε ποιες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ διατηρούν πυρηνικά οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν 150 πυρηνικά όπλα σε πέντε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Τουρκία, σύμφωνα με την Hurriyet.
Η σχετική πληροφορία βγήκε από αναφορά που ετοιμάστηκε για το τουρκικό κοινοβούλιο. Η αναφορά με τίτλο «Στοιχεία για πυρηνικά όπλα» τονίζει πως υπήρχαν περίπου 15.000 πυρηνικά όπλα σε 107 σημεία 14 χωρών μέχρι τον Ιούλιο του 2017 σύμφωνα με την Milliyet.

«Σχεδόν 9.400 από αυτά τα όπλα είναι σε αποθήκες έτοιμα για χρήση και τα υπόλοιπα αναμένουν την καταστροφή τους» λέει η αναφορά. Προσθέτει πως 4.150 από αυτά τα όπλα είναι σε αποθήκες έτοιμα προς χρήση ανά πάσα στιγμή ενώ 1.800 είναι σε κατάσταση «ύψιστου συναγερμού», που σημαίνει πως μπορούν να προετοιμαστούν για χρήση σε μικρό χρονικό διάστημα.

Το 93% των πυρηνικών ανήκει σε Ρωσία και ΗΠΑ. «Επτά άλλες χώρες έχουν επίσης πυρηνικά όπλα: Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ισραήλ, Ινδία, Πακιστάν και Βόρεια Κορέα» αναφέρει επίσης. Τονίζει επίσης πως υπάρχουν πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ σε πέντε χώρες του ΝΑΤΟ που δεν έχουν οι ίδιες πυρηνικά.

«Υπάρχουν περίπου 150 πυρηνικά όπλα σε έξι αεροπορικέςς βάσεις στο Βέλγιο, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία, που είναι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχουν οι ίδιες πυρηνικά» τονίζει χαρακτηριστκά. Κάποια από τα όπλα που βρίσκονται στην Τουρκία είναι εκεί από την δεκαετία του 60. Ανάμεσα στα όπλα αυτά είναι περίπου 50 πυρηνικές βόμβες Β61 και βρίσκονται στην βάση του Ιντσιρλίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ