Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Κάτι δεν πάει καλά με την ιστορία των γυναικών που χάθηκαν στον ωκεανό

Αμφιβολίες εκφράζει η αμερικανική Ακτοφυλακή για το εάν ισχύει η ιστορία σχετικά με τις δύο γυναίκες και τα σκυλιά τους, που διασώθηκαν έπειτα από πέντε μήνες στη θάλασσα, με το σκάφος τους να πλέει ακυβέρνητο στον Ειρηνικό ωκεανό.

Οι Jennifer Appel και Tasha Fuiaba είχαν ξεκινήσει με το μικρό σκάφος τους από τη Χαβάη με προορισμό την Ταϊτή, όταν η μηχανή τους χάλασε εν μέσω κακοκαιρίας. Έτσι, το σκάφος παρασύρθηκε στα ανοιχτά, περίπου 1.500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας και διασώθηκαν πέντε μήνες αργότερα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάπου αυτή η ιστορία έχει… τρύπες, καθώς όπως αναφέρουν οι Αρχές των ΗΠΑ, καμία από τις δύο γυναίκες δεν έκανε μια σειρά από κινήσεις, οι οποίες θα μαρτυρούσαν πως βρίσκονται σε κίνδυνο. Αν και αυτό συνέβη «δύο μήνες μετά κι ενώ δεν είχαν φτάσει στην Ταϊτή» όταν «άρχισαν να εκπέμπουν SOS».
pdjpo2
Οι δύο Αμερικανίδες είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους τον Μάιο, θεωρώντας πως θα κατάφερναν να κινηθούν χρησιμοποιώντας μόνο τον αέρα και τα πανιά τους. Μετά από αυτό, όπως οι ίδιες ισχυρίζονται, συνέχισαν να καλούν σε βοήθεια καθημερινά, αλλά τα σήματά τους δεν τα λάμβανε κανείς, γιατί δεν βρίσκονταν αρκετά κοντά σε κανένα σκάφος ούτε σε παραθαλάσσιους σταθμούς.

Μάλιστα, αυτό που κάνει τις Αρχές να υποψιάζονται ακόμη περισσότερο ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα με την ακρίβεια μεταφοράς των γεγονότων, είναι ότι οι δύο γυναίκες περιέγραψαν πως μόλις το τελευταίο διάστημα άρχισαν να ξεμένουν από τροφή και πως πρώτα γλίτωσαν από μια επίθεση από λευκούς καρχαρίες.
pdjpo3AP_17299752208201AP_17299752245425AP_17299752252381

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ