Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Επίδοση της Έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Πρόεδρο της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, παρέλαβε από την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου, κυρία Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, την Έκθεση εργασιών και παρατηρήσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σχέση με την οικονομική διαχείριση του κράτους για το έτος 2014. Στην παράδοση της Έκθεσης παραβρέθηκε επίσης η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου.

Ο κ. Βούτσης, παραλαμβάνοντας την Έκθεση, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για τα τμήματα ή τα ειδικά μέρη των Εκθέσεων, καθώς επίσης και στη συνεργασία με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου τόνισε ότι οι παρατηρήσεις της Έκθεσης είναι διαχρονικές και επομένως «με θεμέλιο το παρελθόν και βλέμμα στο μέλλον μπορούμε να εισπράξουμε πάρα πολλά στοιχεία για την οικονομική διαχείριση του κράτους». Ανέφερε ότι στόχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι «να υπάρξουν παρατηρήσεις όχι μόνο στον προληπτικό έλεγχο αλλά και στον προσυμβατικό έλεγχο, όπου έχουμε πάρα πολύ ευρύ αντικείμενο, όπως επίσης και στο δικαιοδοτικό μέρος, που είναι επίσης πάρα πολύ μεγάλο».

Η κυρία Θεοτοκάτου επισήμανε και τον υποστηρικτικό ρόλο που ασκεί η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων η οποία, όπως είπε, παρέχει τις γνωμοδοτήσεις για τις απ’ ευθείας αναθέσεις, συντονίζει το προκαταρκτικό στάδιο, τις προκηρύξεις, τις διακηρύξεις ώστε να είναι σύννομες και επιλύει ορισμένα ζητήματα αν υπάρχει αμφιβολία ως προς τη διάταξη τυπικού νόμου κ.λπ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών η οποία εξετάζει τις προσφυγές απ’ όλη την Ελλάδα και, όπως τόνισε, «μπορεί να δώσει και ασφάλεια δικαίου και ενότητα στη νομολογιακή αντιμετώπιση».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ