Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Καρμπονάρα με ολόκληρο αυγό

Η καρμπονάρα... αλλιώς!

Υλικά
  • 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής μας
  • 200 γρ. μπέικον ή ζαμπόν
  • 1 κρεμμύδι (μεσαίου μεγέθους)
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 150 ml ή περισσότερο γάλα
  • 3 φέτες τυρί
  • 1 ολόκληρο αυγό

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον σε μικρούς κύβους. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο και στη συνέχεια το μπέικον και το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το τυρί μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μικρό τηγάνι, τηγανίζουμε το αυγό. Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα μακαρόνια και στην κορυφή του τοποθετούμε το τηγανισμένο αυγό. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ