Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της παράταξης του δήμου Λαγκαδά "Νέος Δήμος - Νέα Αρχή"

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του δήμου Λαγκαδά την απάντηση της διοίκησης του δήμου σε «κάποιους ανώνυμους» που «επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις».

Μας προκαλεί πολλά ερωτήματα τόσο η ανώνυμη επιστολή, ποιοί άραγε την συνέταξαν και την διακίνησαν και με ποιό στόχο;;; όσο και ο τρόπος που επιλέγει η διοίκηση του κ. Καραγιάννη να πολιτεύεται.

Παρ όλα αυτά και προς αποκατάσταση της αλήθειας διατυπώνουμε ορισμένα σχόλια:

Α) Μεταξύ άλλων η διοίκηση του κ. Καραγιάννη αναφέρεται στις αρχές «που έχει θέσει εδώ και δύο χρόνια: Διαφάνεια –Νομιμότητα –Οικονομία –Στήριξη των συμπολιτών μας με όποιο μέσο διαθέτουμε».

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το 2016 πραγματοποίησε μόνο δύο διαγωνισμούς και πολλές απευθείας αναθέσεις.

Β) Αναφέρεται στο Στρατόπεδο Μπαρέτη και σε «4 χρόνια καθυστερήσεων και αστοχιών που προηγήθηκαν (2011-2014)».

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η διαδικασία παραχώρησης του Στρατόπεδου Μπαρέτη ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου του 2011, όπως φαίνεται και από το σχετικό έγγραφο του ΤΕΘΑ που κοινοποιήθηκε στο δήμο Λαγκαδά.

ΑΜΕΣΑ η διοίκηση μας (περίοδος δημαρχίας Ι. Αναστασιάδη), προχώρησε στην δρομολόγηση των διαδικασιών για την αξιοποίηση του χώρου και την ένταξη του στον αστικό ιστό του Λαγκαδά. Στα πλαίσια αυτά με ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης του δήμου εκπονήθηκε η μελέτης αξιοποίησης για το Στρατόπεδο Μπαρέτη η οποία παραδόθηκε στο δήμο Λαγκάδα στις 8 Ιουλίου του 2013.

Η προηγούμενη διοίκηση ανέπτυξε ακόμη πολλές δράσεις και ενέργειες οι οποίες είναι σε γνώση των υπηρεσιών του δήμου και η σημερινή διοίκηση οφείλει να τις συνεχίσει.

Είμαστε παντός στη διάθεση της για να την ενημερώσουμε και να συνδράμουμε για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών αξιοποίησης.

Είναι μάλιστα τέτοια η σπουδή της διοίκησης του κ. Καραγιάννη να παρουσιάσει έργο που την οδηγεί σε λανθασμένες εξαγγελίες.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «Μέσα από σειρά επαφών με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ) για τα υπολειπόμενα 50 στρέμματα ιδιοκτησίας του στρατού».

Την ενημερώνουμε ότι το υπόλοιπο τμήμα του στρατοπέδου ανέρχεται σε 42 και όχι σε 50 στρέμματα, όπως προκύπτει από τα τοπογραφικά και άλλα έγγραφα που έχει ο δήμος στη διάθεση του.

Γ) Αναφέρεται στην απάντηση «Η σημερινή Διοίκηση των Λουτρών Λαγκαδά, (διοίκηση του κ. Καραγιάννη) κλήθηκε να αντιμετωπίσει ασφυκτικά δεδομένα: τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις που κληρονόμησε, τραγική έλλειψη προσωπικού, σοβαρές δυσλειτουργίες στις υποδομές και τις εγκαταστάσεις της».

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η απερχόμενη διοίκηση (περίοδος δημαρχίας Ι. Αναστασιάδη), παρέλαβε το 2011 από τον πρώην Δήμο Λαγκάδα και τον τότε απερχόμενο δήμαρχο κ. Ιωάννη Καραγιάννη μια ζημιογόνα Δημοτική Επιχείρηση.

Η Δ.Ε. η οποία διαχειριζόταν τα Λουτρά Λαγκαδά είχε συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις άνω των 600.000 ευρώ, σε προσωπικό και προμηθευτές, και δικαστικές αποφάσεις για καταβολή αποζημιώσεων άνω των 80.000 ευρώ.

Παρά τις επενδύσεις που έγιναν την περίοδο 2011-2014 (συντηρήσεις κτιρίων και ανακατασκευή λουτήρων, υπαίθριες παιδικές χαρές, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου), την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Λαγκαδά, τις μεγάλες διοργανώσεις «Αγγέλων Πόλις» και την εμποροπανήγυρη, κ.α. το 2014 η απερχόμενη διοίκηση παρέδωσε στη σημερινή διοίκηση μια Δ.Ε. με συνολικές υποχρεώσεις κάτω των 300.000 ευρώ.

Η παρούσα διοίκηση του κ. Καραγιάννη σταμάτησε την λειτουργία των δύο μεγάλων διοργανώσεων, των εστιατορίων κ.α. και επαίρεται ότι η «επιχείρηση κρατήθηκε ζωντανή».

Από την πλευρά μας αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη των λουτρών και για το λόγο αυτό, όπως παραδέχεται και η σημερινή διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά στηρίξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Λαγκαδά.

Δ) Σχετικά με τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον Δήμο Λαγκαδά για τη λειτουργία των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), και ειδικότερα για το Λαγκαδά (θέση Βαραβά), Ασσήρου, Ζαγκλιβερίου, Σοχού και Όσσας, η διοίκηση του κ. Καραγιάννη επαίρεται για την αποκατάσταση, το οποίο ήταν ευθύνη της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας και αναφέρει απλά την «ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής τους».

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η απερχόμενη διοίκηση (περίοδος δημαρχίας Ι. Αναστασιάδη), κληρονόμησε το 2011 πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον Δήμο Λαγκαδά για τη λειτουργία των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων σε πρώην δήμους που συνενώθηκαν, αλλά και τον ίδιο.

Με ενέργειες της προχώρησε στον αποκλεισμό της πρόσβασης στους παραπάνω ΧΑΔΑ σε ασυνειδήτους συμπολίτες μας που πάρα την παύση λειτουργίας των συγκεκριμένων χώρων συνέχισαν να εναποθέτουν απορρίμματα και ταυτόχρονα πίεσε για την εκκίνηση της διαδικασίας οριστικής αποκατάστασης τους. Έργο που ολοκληρώθηκε επί των ημερών της σημερινής διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά

Ε) Τέλος αναφέρεται σε «τεράστιες μειώσεις που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της σημερινή Διοίκησης (του κ. Καραγιάννη), στις δαπάνες καυσίμων, τονίζοντας ότι «για το έτος 2015 οι δαπάνες κίνησης είχαν μειωθεί στο μισό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ για το 2016 η μείωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Η σημερινή διοίκηση του δήμου επαίρεται που επί των ημερών της μειώθηκαν οι ανάγκες σε καύσιμα, καθώς μειώθηκαν δραματικά οι παρεμβάσεις του δήμου σε μία σειρά κρίσιμων για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας τομέων. Αναφέρουμε ενδεικτικά την αγροτική οδοποιία, την καθαριότητα όπου μειώθηκαν τα δρομολογίων των απορριμματοφόρων στους οικισμούς και των επτά (70 Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου, τις συντηρήσεις των πράσινων γηπέδων, τον πολιτισμό κ.α.

Σε ένα μικρό μέρος, ενδεχομένως να υπήρξε και εξοικονόμηση από την διοίκηση του κ. Καραγιάννη, καθώς η διαδικασία συνένωσης των επτά πρώην Δήμων στο νέο Δήμο Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση. Σημειώνεται ότι η συνένωση ήταν μία επίπονη διαδικασία που απαιτούσε πολλές ενέργειες και δράσεις.

Κλείνοντας, επισημαίνουμε ότι σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται τρία χρόνια διοίκησης για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου (2014-2017 περίοδος δημαρχίας Ι. Καραγιάννη), και η σύγκριση με τα τρία χρόνια διοίκησης με την προηγούμενη διοίκηση (2011-2014 περίοδος δημαρχίας Ι. Αναστασιάδη), θα είναι ορατή. Οι δημότες του Δήμου Λαγκαδά θα μπορούν να συγκρίνουν πόσα έργα και δραστηριότητες έγιναν σε κάθε περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ