Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΟΑΣΘ: «Τηρούμε τη συμφωνία μας και καταβάλλουμε μέρος των εισπράξεών μας για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων»

Τηρούμε τη συμφωνία μας και καταβάλλουμε μέρος των εισπράξεών μας για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ» επισήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Χρήστος Στεφανίδης.

Εξήγησε: «Χθες μπήκε στον τραπεζικό λογαριασμό του Οργανισμού η δόση του Δεκεμβρίου από το ελληνικό Δημόσιο προς την επιχείρηση, ύψους 3,9 εκατ. ευρώ. Η επιχείρηση έχει κι άλλες υποχρεώσεις και από το ποσό που μπήκε στον λογαριασμό, η τράπεζα κράτησε απευθείας το 1 εκατ. ευρώ. Για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τον μήνα Σεπτέμβριο, εμείς η διοίκηση, συμπληρώσαμε το ποσό που έλειπε. Κι αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε αρκετές φορές».

Υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι το ελληνικό Δημόσιο οφείλει στον ΟΑΣΘ ποσό ύψους 155 εκατ. ευρώ, ο κ. Στεφανίδης διερωτήθηκε «ποια επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί ομαλά όταν έχει να λαμβάνει τέτοιο ποσό». Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η επιχείρηση έχει «ένα σωρό υποχρεώσεις, ορισμένες εκ των οποίων εάν δεν καλυφθούν με συνέπεια, μπορούν να μας φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη». Ανέφερε, τέλος, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ρύθμιση των οφειλών ύψους 12 εκατ. ευρώ, του ελληνικού Δημοσίου προς τον οργανισμό, λόγω της διαφοράς του ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, με χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ, παρά τη δέσμευσή της, δεν έχει αποδώσει ούτε ένα λεπτό στους εργαζομένους από το ποσό της τάξης των 2,1 εκατ. ευρώ (2.112.578,01) που αντιστοιχεί στη συμφωνία καταβολής του 18% των εισπράξεων του οργανισμού από τα εισιτήρια, για την περίοδο 26/08 έως 27/11.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ