Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Απέκλεισε Οικουμενική ο Κικίλιας: "Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν, να παραιτηθούν"

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εξαπέλυσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α' Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών, δήλωσε πως «Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, ξανά, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης» προσθέτοντας πως «αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί», ενώ ξεκαθάρισε ότι «από την παρούσα βουλή δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση».

«Η Κυβέρνηση», συνέχισε ο κ. Κικίλιας, «διαβεβαίωνε ότι θα είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης, μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όλοι οι Έλληνες άκουσαν προχθές, τον Υπουργό Οικονομικών με τις δηλώσεις του, να δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Αυτή είναι η συνηθισμένη πρακτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Έκανε 14 μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση.

Παρίστανε, για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης, ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις. Και κατέληξε, τότε, στον περιβόητο αυτόματο “κόφτη” μισθών και συντάξεων, και στο Υπερταμείο όπου εκχωρήθηκε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας.

Καθυστερεί διαρκώς στην πράξη, να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Είναι εντελώς αναξιόπιστη, εγκλωβισμένη στις ιδεοληπτικές εμμονές και την ανικανότητά της.

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός, αυτήν την κρίσιμη εβδομάδα, είναι απών. Πουλάει την παρουσία του στην Κούβα, ως ψήγμα δήθεν αριστεροσύνης, στο άλλοτε κομματικό του ακροατήριο.

Κατάφερε βέβαια αυτή η Κυβέρνηση να πετύχει την παγκόσμια πρωτοτυπία: Ενώ συνήθως οι κυβερνήσεις κατηγορούν τους προηγούμενους, αυτοί τα ρίχνουν στην επόμενη Κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία, μαζί με την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, το συντομότερο δυνατόν, και με την καλύτερη δυνατή κατάληξη για τη χώρα μας.

Εμείς βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες, για το τι μπορεί να κάνει αυτή η Κυβέρνηση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, στηριγμένη σε μία Συμφωνία Αλήθειας με το λαό.

Αλλιώς, όσο περνά ο χρόνος, η έλλειψη σχεδίου για την έξοδο από την κρίση θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα, πιο επώδυνα μέτρα».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στις δύο γειτονικές χώρες, (Βουλγαρία, Σερβία) ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως «πραγματοποιήθηκε σε μια χρονική στιγμή, που η αβεβαιότητα και η εθνικιστική ρητορική επανέρχονται στο προσκήνιο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με την πολιτική ηγεσία των δύο αυτών χωρών, είχε θετικά αποτελέσματα, πάνω στους τρεις βασικούς στόχους:

1. Την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στα δρώμενα στην ευρύτερη περιοχή μας.

2. Την οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας, σταθερότητας και ειρήνης στη βάση των δημοκρατικών αξιών, του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών, καθώς και των σχέσεων καλής γειτονίας.

3. Την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο, την ενέργεια, τις μεταφορές, την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ