Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Mercedes-Benz Vision Van Concept (+video)

Γράφει ο Στάθης Πετρόπουλος
Το Mercedes-Benz Vision Van Concept που παρουσίασε η Mercedes είναι ασφαλώς μια σπουδή στο μέλλον των van, αλλά οι εκφάνσεις της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται αντικατροπτρίζονται και σε άλλους τομείς.
Κυριότερος από αυτούς είναι οι υπηρεσίες που περιλαμβάνει η δουλειά ενός επαγγελματία οδηγού και το κατά πόσο το αυτοκίνητο μπορεί να τις διευκολύνει.

Το Mercedes-Benz Vision Van Concept είναι κομμάτι της τεχνολογίας adVANce που λανσάρει η Mercedes για τα επαγγελματικά της οχήματα και είναι ακριβώς αυτό. Εκτός από τα φουοτουριστικά σχέδια και τις τεχνολογίες του μέλλοντος, το επίκεντρο στην εφαρμογή όλων αυτών είναι οι ανάγκες που πρέπει να ικανοποιεί ένας επαγγελματίας οδηγός.

Κάπως έτσι το Mercedes-Benz Vision Van Concept ξεχωρίζει αυτομάτως από την εμφάνισή του, η οποία εκτός του αεροδυναμικού σχήματος και της δυναμικής όψης περιλαμβάνει και φωτιστικά σώματα που χρησιμοποιούνται προς ενημέρωση των υπολοίπων οδηγών που ακολουθούν.

Ο χώρος φόρτωσης ωστόσο είναι εκεί που λαμβάνουν δράση οι μεγάλες καινοτομίες. Πλήρως αυτοματοποιημένος και τακτοποιημένος ώστε το ίδιο το van να ενημερώνει τον οδηγό για το που είναι τοποθετημένο κάθε προϊόν και να διευκολύνει την πρόσβαση. «κερασάκι στην τούρτα» είναι τα δύοDrones της Mercedes που φροντίζουν να παραδίδονται τα εμπορεύματα εκεί που πρέπει μέσα στο χρονικό περιθώριο που έχει στη διάθεσή του ο οδηγός.

Για την κίνηση του Mercedes-Benz Vision Van Concept φροντίζει ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης με μέγιστη απόδοση 101ps και αυτονομία 270km. Αυτοί βέβαια οι αιρθμοί ποικίλλουν ανάλογα με τη χρήση που θέλει να κάνει κάθε εταιρεία ή κάθε οδηγός. Έτσι μπορεί να διαμορφωθεί η αναλογία βάρους / αυτονομίας ώστε υπηρεσίες γραμμάτων και μικρών δεμάτων να μπορούν να καλύπτουν ευρύτερο φάσμα αποστάσεων.

Το Mercedes-Benz Vision Van Concept μπορεί να θεωρηθεί προάγγελος των επόμενων γενέων Sprinter, τουλάχιστον σχεδιαστικά μιας και το joystick που διαθέτει αντί τιμονιού εξυπηρετεί τη φόρτωση και την εκφόρτωση σε έναν κόσμο που οι μετακινήσεις γίνονται αυτόνομα.







Περισσότερα στο highoctane.gr που μας το κοινοποίησε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ