Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αστυνομία έχει 6.800 "φίλους" στο Facebook!

Εντυπωσιακή, χαρακτηρίζουν στελέχη τουΑρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ την ανταπόκριση των χρηστών του διαδικτύου και ειδικότερα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, στην λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας του Σώματος στο Facebook.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, δημιουργήθηκε πριν από 25 μέρες, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 και ήδη έχει φτάσει τους 6.800 φίλους, ενώ αυξάνονται συνεχώς και με γρήγορο ρυθμό.

Όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, στόχος της δημιουργίας σελίδας στο Facebook είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους χρήστες του διαδικτύου για διάφορα θέματα, με τρόπο άμεσο και γρήγορο, ενώ παράλληλα να δέχεται απόψεις, παρεμβάσεις ή και καταγγελίες πολιτών, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα ζητήματα που αφορούν στη σχέση με την κοινωνία.

Για το λόγο αυτό η Αστυνομία ζητάει την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, ώστε να πιάνει τόπο οποιαδήποτε συμβουλή ή επισήμανση, που αφορά σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, ασφάλειας και καθημερινότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία των αναρτήσεων στοχεύει στο να διευκολύνουν την καθημερινότητατου πολίτη, όπως η κίνηση στους δρόμους, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και χρηστικές πληροφορίες για έκδοση διαφόρων εγγράφων. Επίσης, η οδική ασφάλεια, η κακοποίηση γυναικών και παιδιών, η προστασία των ζώων, η ασφαλής χρήση του διαδικτύου, η προστασία των ηλικιωμένων από τις απάτες είναι μερικά από τα θέματα που μπορεί να διαβάσει κάποιος στα social media της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι το Facebook είναι το τρίτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αξιοποιεί η Ελληνική Αστυνομία για να προσεγγίσει τους χρήστες του διαδικτύου, καθώς βρίσκεται 6 χρόνια στο Twitter και στο YouTube, μετρώντας σχεδόν 69.000 followers και 4,5 εκατομμύρια προβολές, αντίστοιχα.

Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα που αποφασίστηκε η πιο δυναμική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την ΕΛ.ΑΣ., με ένα ανθρώπινο πρόσωπο και μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, δεν έλειψαν οι περιπτώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμα και ρατσιστικού περιεχομένου.

Παράδειγμα, η επερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρ. Χατζησάββα, ο οποίος ενοχλήθηκε από ένα μελαμψό παιδί, ανάμεσα σε άλλα παιδάκια, σε αφίσα που ανάρτησε στο twitter η ΕΛ.ΑΣ, για να υπενθυμίσει στους γονείς ότι πρέπει να τα προσέχουν στην παραλία.

Τέλος, για τους λάτρεις των «λέξεων κλειδιών» (hashtags) σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία τα χρησιμοποιεί, στοχεύοντας στην κατηγοριοποίηση συζητήσεων και αναρτήσεων και στην αξιοποίησή από τους χρήστες.

Ενδεικτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και να γίνουν αναζητήσεις από τους χρήστες με τα hashtags: #hellenicpolice, #CyberCrimeDivisionGR, #FinancialPoliceGr, #Ειδικές_Υπηρεσίες, #κίνηση #Κυκλοφοριακές_ρυθμίσεις, #οδική_ασφάλεια, #Συμβουλές, #Απαντάμε, #antitrafficking.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ