Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Εύκαμπτες μπαταρίες από την Panasonic

Οι εύκαμπτες συσκευές, που ετοιμάζονται να βγουν στην αγορά τους προσεχείς μήνες, θα χρειαστούν και εύκαμπτες μπαταρίες για την τροφοδοσία τους.

Η Panasonic συμμετέχει στη δημιουργία των εύκαμπτων συσκευών παρουσιάζοντας νέες εύκαμπτες μπαταρίες λιθίου. Αν και βρίσκονται ακόμα σε αρχικά στάδια παραγωγής, οι μπαταρίες έχουν πάχος 0,55 χιλιοστά, με την ακτίνα 25 χιλιοστών όσον αφορά την ευελιξία τους και μέγιστη γωνία κάμψης της 25 μοίρες.




Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι μπορούν να αλλάξουν σχήμα, διατηρώντας την ικανότητα της μπαταρίας για φόρτιση, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει με τις κανονικές μπαταρίες λιθίου.

Προς το παρόν, οι μπαταρίες είναι 17.5 mAh (το μικρότερο μέγεθος) και φτάνουν έως και 60mAh (το μεγαλύτερο), ενώ για να αντιληφθούμε τη χωρητικότητα, το iPhone 7 έχει μπαταρία 1.960 mAh, το οποίο σημαίνει ότι ακόμα δεν έχουν φτάσει στο στάδιο, που μπορούν να τροφοδοτήσουν κινητά, αλλά μικρότερες συσκευές.



Η μαζική παραγωγή όμως είναι αρκετά μακριά ακόμα, αλλά η Panasonic ανέφερε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ