Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόστιμα για το "πόθεν έσχες"

Πρόστιμα περιμένουν φέτος όσους υπόχρεους σε δήλωση πόθεν έσχες δεν υποβάλλουν έγκαιρα και ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους.

Τα πρόστιμα ξεκινούν από 150-400 ευρώ για μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης και οι ποινές φτάνουν έως και το 1 εκατ. ευρώ στην περίπτωση όπου η αποχή από την υποβολή της δήλωσης έχει στόχο την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.

Οι διατάξεις οι οποίες προβλέπουν ότι φέτος για πρώτη φορά θα δηλωθούν και τα μετρητά εκτός τραπεζικού συστήματος εφόσον υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ ή ακόμα και τιμαλφή, πολύτιμοι λίθοι και πολύτιμα μέταλλα εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Ωστόσο, για τα πρόσωπα στα οποία προβλέπεται η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες (πολιτικά πρόσωπα, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιοκτήτες μέσων μαζικής ενημέρωσης και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί) δεν θα δημοσιοποιείται η διεύθυνση κατοικίας του υπόχρεου.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει ότι οι ηλεκτρονικές πύλες του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος «Πόθeν» στη διεύθυνση www.pothen.gr, θα ανοίξουν την 1η Οκτωβρίου με την προθεσμία να εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ