Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Αποτυχία στο έργο της κυβέρνησης δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις!

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.

Πολλές δημοσκοπήσεις βγήκαν τις τελευταίες ημέρες στον τύπο, δημοσκοπήσεις που δείχνουν σαφώς την υπεροχή της ΝΔ κατά 12.5 μονάδες έναντι του Σύριζα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα βροντερό "όχι" στα πεπραγμένα της πολιτικής της κυβέρνησης των Σύριζα-Ανελ αφού οι πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ενώ είναι εγκλωβισμένη στο πρόγραμμα των ξένων και στο δημιούργημά της το 3ο μνημόνιο.

Η υπεροχή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα του για πρωθυπουργός δείχνει την πτώση αποδοχής στο πρόσωπο του κ. Αλέξη Τσίπρα αφού η κοινή γνώμη θεωρεί ότι μεταξύ άλλων ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αποτελέσει καλύτερος διαχειριστής της Ελληνικής μνημονιακής πραγματικότητας.

Συνοπτικά μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν την αποτυχία του κυβερνητικού έργου, όπου οι πολίτες χρεώνουν στην κυβέρνηση το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα του αφού χρέωσαν τον Ελληνικό λαό 51 δις περισσότερα λόγω των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων του κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Η πλειοψηφία δε θεωρεί ότι είναι πιθανή και η πορεία και για ένα... 4ο μνημόνιο!


Η δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ με ποσοστό που αγγίζει το 31% δημιουργεί κλίμα εκλογικής ετοιμότητας στην αντιπολίτευση και δηλώσεις όπως του κ. Μ. Λαζαρίδη ότι ο "κ. Μητσοτάκης είναι ο επόμενος πρωθυπουργός". Πάρα ταύτα γίνεται αγώνας για να ανέβει ακόμα η ΝΔ αφού αναζητείται ποσοστό που θα φθάνει το 41% για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Σύριζα χάνει καθημερινά δημοσκοπικά δυνάμεις όπου με μαθηματική ακρίβεια θα τον οδηγήσουν ή σε οικουμενική κυβέρνηση ή σε εκλογές...

Υπάρχει όμως και μια διάσταση όπου οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις δεν έχει αξιολογήσει. Συνδέεται με ένα από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δεν είναι προς το συμφέρον κανενός εκ των υπαρχόντων συστημικών κομμάτων να αναδείξει: ότι διαμορφώνεται "πολιτικό κενό" στα δεξιά της ΝΔ αλλά και στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο δεν έχει απαντηθεί ακόμα (ίσως δεν είναι ο κατάλληλος καιρός) ποιος θα το εκπροσωπήσει πολιτικά στο επόμενο διάστημα....

Κενό στα δεξιά σημαίνει ότι δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα η αξιόπιστη πολιτική του έκφραση.
Για το κενό στον Σύριζα λέγονται πολλά που όμως θα έχουν όμως και διασπαστικό χαρακτήρα.

Ερωτηματικά πάντως μπαίνουν σε όλα τα επίπεδα τι θα γίνει πολιτικά την επόμενη ημέρα αφού μπορεί να επιχειρηθεί ανασχηματισμός της κυβέρνησης ή αιφνίδιες εκλογές (παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για εκλογές το 2019).

Αυτά δείχνουν οι αριθμοί μέχρι στιγμής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ