Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Κατάλοιπο του εμφυλίου πολέμου το ταφικό μνημείο που κατέστρεψαν στην Ειδομένη. Δείτε τι έγραφε η επιγραφή

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο οι άγνωστοι -για την ώρα- που βανδάλισαν το ταφικό μνημείο εκπαιδευτικού που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Ειδομένης. Η επιγραφή του ταφικού μνημείου, έγραφε ποιος δολοφόνησε τον δάσκαλο της Ειδομένης, με έναν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό.

Χθές το μεσημέρι άγνωστοι έκαναν χίλια κομμάτια το ταφικό μνημείο που είναι αφιερωμένο προς τιμή του εκπαιδευτικού, Γιώργου Σιδερόπουλου. Το ταφικό μνημείο, βρίσκεται δίπλα από το μνημείο των πεσόντων κατά της Μικρασιατικής καταστροφής και είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Σιδερόπουλο, δάσκαλο της κοινότητας της Ειδομένης που έχασε την ζωή του το 1946.

Η επιγραφή του ταφικού μνημείου, έγραφε «ΦΟΝΕΥΘΕΙΣ ΥΠΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ», προσδίδοντας τον τρόπο που πέθανε ο εκπαιδευτικός και αφήνοντας ένα κατάλοιπο από τον εμφύλιο πόλεμο της Ελλάδος.

Στις φωτογραφίες του Seleo, βλέπετε πως ήταν το μνημείο πριν την καταστροφή του και την επιγραφή που «μαρτυρεί» την περίοδο του εμφυλίου πολέμου και τις κοινωνικές διαμάχες που υπήρχαν.

Για την αποκατάσταση των ζημιών, δεσμεύτηκαν η πρόεδρος της κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή και ο αντιδήμαρχος έργων Παιονίας Ιωάννης Αδαμόπουλος κατά αυτοψία που έκαναν στο σημείο.




Μας το κοινοποίησε το seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ