Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της «Ομάδας Δημιουργίας Θεσσαλονίκης» για το Μετρό (φωτογραφίες)

Ημερίδα για τα ανασκαφικά ευρήματα 
και τα προβλήματα καθημερινότητας του Μετρό Θεσσαλονίκης
Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για το Μετρό Θεσσαλονίκης
Του Ομίλου Πολιτικού Προβληματισμού
«ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς στην Κατούνη πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, 30 Μαίου 2016, η ημερίδα της "Ομάδας Δημιουργίας" για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου γέμισε από νωρίς την αίθουσα στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη και εθελοντές της «Ομάδας Δημιουργίας» αλλά και πολλοί συμπολίτες μας που θέλησαν να παρακολουθήσουν μια διαφορετική εκδήλωση για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της «Ομάδας Δημιουργίας» ετοίμασαν μία ξεχωριστή βραδιά που επιχείρησε να ανακαλύψει την... επόμενη στάση του Μετρό. Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα από τα κατασκευαστικά κομμάτια του πολύπαθου έργου, η ειδική εκδήλωση της «Ομάδας Δημιουργίας» επικεντρώθηκε σε δύο άλλες παραμέτρους του έργου. Σταανασκαφικά ευρήματα και τα καθημερινά προβλήματα που σχετίζονται με το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη ενότητα της ημερίδας, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Παππάς, ο ανθρωπολόγοςΑστέριος Αηδόνης και ο καθηγητής αρχιτεκτονικής Νικόλαος Καλογήρου επικεντρώθηκαν στα ανασκαφικά ευρήματα, τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά την διάρκεια των εργασιών για το Μετρό καθώς και στις προοπτικές ανάδειξής τους, ενώ στην δεύτερη ενότητα ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/ΤΚΜ Πάρις Μπίλιας, ο καθηγητής Πάνος Κοσμόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης ανέδειξαν τις συνέπειες και τα προβλήματα που δημιουργούν τα έργα του Μετρό όλα αυτά τα χρόνια στην καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις προσδοκίες που δημιουργεί ένα τέτοιο έργο για την πόλη μας. Τις δύο ενότητες συντόνισαν ο καθηγητής ΑΠΘ Παρασκευάς Σαββαϊδης και ο πρώην πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Ευάγγελος Γαλούσης.

«Οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του Ομίλου Πολιτικού Προβληματισμού "Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη" δεν σταματούν εδώ", ανέφερε ο επικεφαλής της “Ομάδας Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη” Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας στο τέλος της εκδήλωσης, με τα μέλη της "Ομάδας Δημιουργίας" να ανανεώνουν το ραντεβού τους αφού, ήδη, προγραμματίζουν τις επόμενες εκδηλώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ