Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας – Σε πλήρη ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Με τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων που συμμετέχουν στον τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, εθελοντών και πολιτών πραγματοποιήθηκε η θερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Τις εργασίες συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ πρακτικά της συνάντησης κράτησε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πέλλας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρ. Μαμαρίκας, το στέλεχος της ΑΔΠΠ Ευδοκία Μάγγου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας κ. Χρήστος Μακρίδης, στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας (Ι. Σολωμονίδης), Γιαννιτσών (Μποζαρδένης Ευάγγελος) και Αριδαίας (Γ. Τσιρόπουλος), ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, εκπρόσωπος της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας (Γ. Μίχας), Ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων κ. Αθανάσιος Σταυρίδης, το στέλεχος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας κ. Στέφανος Αργυράκης, στελέχη της Διευθυντής Δασών και των Δασαρχείων Έδεσσας και Αριδαίας, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας αντίστοιχα κκ. Γ. Ιατρίδης, Σ. Νεσλεχανίδης, Θ. Αλμαλιώτης και Θ. Λιάμπας, ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Έδεσσας κ. Κ. Κυρτσόγλου, υπηρεσιακά στελέχη, μέλη εθελοντικών οργανώσεων, της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Χ. Ουζουνίδης, Α. Καραχισαρίδης) και πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των εμπλεκομένων φορέων στην πολιτική προστασία, με έμφαση στην προετοιμασία για πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Ακόμη, έγινε αποτίμηση του έργου πολιτικής προστασίας των προηγούμενων μηνών, καθώς και της περσινής αντιπυρικής περιόδου η οποία χαρακτηρίστηκε ως επιτυχής. Πέρσι, υπήρξαν ελάχιστα περιστατικά τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα και με επιτυχία. Όπως διαπιστώθηκε, η κινητοποίηση των τοπικών φορέων, οι συχνές συναντήσεις, η διενέργεια ασκήσεων και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού διαδραμάτισαν ένα θετικό ρόλο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε και συνεχάρη τα στελέχη των φορέων, όπως και τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων και τα μέσα ενημέρωσης για την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και τη συμβολή τους στην πολιτική προστασία της Π.Ε. Πέλλας. Επίσης, παρουσίασε τις δράσεις πολιτικής προστασίας που υλοποίησε και σχεδιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα υπάρχει συχνός και αυστηρός έλεγχος στις δασικές περιοχές ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από δόλο. Οι συναρμόδιες υπηρεσίες πρόκειται να συγκροτήσουν μεικτά κλιμάκια τα οποία θα εποπτεύουν, με συχνές και απροειδοποίητες περιπολίες, όλες τις δασικές περιοχές της Π.Ε. Πέλλας. Ενδεχόμενες παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας, όπως και προσπάθειες για πρόκληση πυρκαγιάς θα οδηγούνται άμεσα ενώπιων της ελληνικής δικαιοσύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ