Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

9η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Μια γιορτή για το ΠΟΔΗΛΑΤΟ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 7μμ, Θεσσαλονίκη
Πάρκο Νέας Ελβετίας (τέρμα Χαριλάου, Παπαναστασίου)
Spot https://vimeo.com/168632324
Χάρτης https://goo.gl/maps/t2tdF1myMuj
www.worldnakedbikeride.gr

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί για ένατη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 7μμ, από το Πάρκο Νέας Ελβετίας (τέρμα Χαριλάου, Παπαναστασίου). Μετά την ποδηλατοδρομία ακολουθεί ξέφρενο πάρτι στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Αθλητισμού WE, 3ης Σεπτεμβρίου-Γ. Λαμπράκη (όπισθεν ΔΕΘ, πρώην παγοδρόμιο).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15:00 Bodypainting
17:00 Μουσικές & Δρώμενα
19:00 Γυμνή Ποδηλατοδρομία
22:00 Πάρτι στον πολυχώρο WE με live: Lostre Community και Κρούση (ομάδα κρουστών), DJ set Γυμνός Ποδηλάτης και άλλες εκπλήξεις.

Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα. Για την ειρήνη & την μη-βία, την ελευθερία έκφρασης, την διαφορετικότητα και την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.

Γιατί ΓΥΜΝΕΣ και ΓΥΜΝΟΙ; Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία. Για να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα του σώματος που προτάσσει η βιομηχανία των ΜΜΕ, της μόδας και του σεξ. Είμαστε όλοι όμορφοι, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης. Γιατί είναι μια δυναμική δράση που κερδίζει την προσοχή όλων με απόλυτα ειρηνικό μη βίαιο τρόπο.

ΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΓΥΜΝΟΙ και ΓΥΜΝΕΣ ΤΟΛΜΑΤΕ! Όπως σας γέννησε η μητέρα φύση ή με μαγιό. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα, μουσική, θετική ενέργεια και φαντασία θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις.

Για ακόμη μια χρονιά η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία διαπιστώνει: • Την στασιμότητα, στην βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο, στις βιώσιμες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και την συνεχιζόμενη “καταστροφική” επένδυση του χρυσού στην Χαλκιδική προκαλώντας μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον και το μέλλον της περιοχής. • Την έξαρση των πολεμικών επιχειρήσεων με επιπλέον επακόλουθο χιλιάδες πρόσφυγες να χάνουν την ζωή τους ή να ζουν αβέβαια στα όρια της επιβίωσης προσπαθώντας να αναζητήσουν την τύχη τους στην Ευρώπη φρούριο.

Η αφίσα μας φέτος απεικονίζει το αθώο γυμνό μας σώμα, το οποίο σύνορα με φράκτες, πραγματικούς και εικονικούς, το χωρίζουν σε φυλή, φύλο και σωματότυπο, ενώ το ποδήλατο το απελευθερώνει. Είναι μια καλλιτεχνική δημιουργία του Σταύρου Κιουτσιούκη και το γραφίστικο στήσιμο του Τάσου Λέκκα.

Τι ΘΕΛΟΥΜΕ για την Βιώσιμη Κινητικότητα;

• Πράσινη πόλη με βιώσιμη κινητικότητα, μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ και στα πρώην στρατόπεδα, ελεύθερους πράσινους χώρους, πεζοδρομημένο κέντρο, Τραμ και Θαλάσσια Συγκοινωνία. • Ασφαλές, και προστατευμένο από την παράνομη στάθμευση, ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που συνδέουν όλη την πόλη αλλά και με τους Ευρωπαϊκούς Ποδηλατόδρομους. • Διαδημοτικό Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων • Ασφαλή σημεία στάθμευσης ποδηλάτων • Μεταφορά ποδηλάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Λεωφορείο, Τρένο, Μετρό, Τραμ, Θαλάσσια Συγκοινωνία, Ταξί. • Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ποδήλατα στον Κ.Ο.Κ: ειδικοί σηματοδότες προτεραιότητας εκκίνησης και σημείο υποδοχής πριν τις διαβάσεις για λιγότερο καυσαέριο, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, μετατροπή του STOP σε Παραχώρηση Προτεραιότητας για τα ποδήλατα, 30χλμ/ώρα προκαθορισμένο όριο ταχύτητας μηχανοκίνητων κ.α. Να συμπεριλαμβάνεται το ποδήλατο στις προδιαγραφές όλων των υποδομών. • Προγράμματα Ποδήλατο στην Δουλειά / Σχολείο / Εκπαίδευση με κίνητρα χρήσης όπως μειωμένο Φ.Π.Α, εκπτώσεις. • Εκπαίδευση & Ενημέρωση για το ποδήλατο σε παιδιά και ενήλικες.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η κάθε μία και ο καθένας μας είναι υπεύθυνη/ος για την ασφάλεια της/του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα εναλλακτικά ΜΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers, πατίνια, αμαξίδια κ.α. H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι αυτo-oργανωμένη δράση από ενεργούς-ές πολίτ(ισ)ες και υποστηρίζεται από διάφορες συλλογικότητες.

Με την υποστήριξη των Παιδιών Εν Δράσει και το Ποδηλατικό Καρναβάλι.
Ζωντανή μετάδοση μέσω Ιντερνετ από το Livemedia.gr !

Μπείτε στο www.worldnakedbikeride.gr και ενημερωθείτε για τα νέα μας, το πλήρες πρόγραμμα, προβολές ντοκιμαντέρ, συζητήσεις, παράλληλες δράσεις, που πραγματοποιούμε όλο το χρόνο. Ελάτε μαζί μας και απελευθερωθείτε!

Γιατί ΠΟΔΗΛΑΤΟ;

ΥΓΕΙΑ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | ΕΝΕΡΓΕΙΑ | ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Facebook event www.facebook.com/events/499827643539591/
Website www.worldnakedbikeride.gr
Website in English www.worldnakedbikeride.gr/english
Facebook Page www.facebook.com/wnbr.gr
Facebook Group www.facebook.com/groups/wnbr.gr
Google+ Page www.google.com/+WorldNakedBikeRideGR
Twitter www.twitter.com/wnbr_greece
YouTube www.youtube.com/worldnakedbikeridegr
International Website www.worldnakedbike.org

Δελτίο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ