Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η Φυσική των ονείρων μας στη Θεσσαλονίκη

Μπορείτε να γυμναστείτε κάνοντας Φυσική;
Στο Θερινό Σχολείο Φυσικής οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές, πανεπιστημιακοί στην πλειοψηφία τους ζουν το όνειρό τους.

Επισκέπτονται τα εργαστήρια του τμήματος Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν πειράματα προσομοιώνοντας βαρυτικά κύματα και χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, γνωρίζουν έννοιες της Φυσικής κάνοντας Γυμναστική, μετρούν με υπερσύγχρονο βιο-κινητικό εξοπλισμό τις αθλητικές τους ικανότητες και βιώνουν τη Φυσική, ξεναγούνται –εικονικά- στο μεγαλύτερο πείραμα του κόσμου στο CERN, συμμετέχουν σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό Φυσικής στο Magic Park κι επίσης θα κάνουν έναστρες…εξορμήσεις πραγματοποιώντας αστροπαρατηρήσεις με τηλεσκόπια.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ, διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών , καθηγητές τεσσάρων εργαστηρίων του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, σχολικούς συμβούλους φυσικών επιστημών, υπεύθυνους του ΕΚΦΕ Κέντρου Νεάπολης και Τούμπας, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, την Ελληνογερμανική Αγωγή, τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, την Εταιρεία Ανάλυσης Αθλητικών ικανοτήτων SmartPhysio και άλλους φορείς της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Το θερινό σχολείο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου και θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. Οι μαθητές θα διαμένουν στο σπίτι τους, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 09:30- 19:00. Για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα εκπαιδευτήρια διατίθεται λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινά καθημερινά από τον Λευκό Πύργο στις 09:00.

Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ και συμπεριλαμβάνονται έντυπο υλικό, γεύματα, μετακινήσεις με λεωφορείο, συμμετοχή στις δραστηριότητες (ΝOESIS, Magic Park), ατομική ασφάλιση. Ειδικές τιμές για τους πρωτεύσαντες των Διαγωνισμών Φυσικής της ΕΕΦ και τα παιδιά των μελών της ΕΕΦ. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί προτεραιότητα. Να διευκρινίσουμε ότι όλοι οι ομιλητές συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ το κόστος συμμετοχής των 100 ευρώ ανά μαθητή καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου.

Για πληροφορίες στο eef.athens@gmail.com και kvourlias@yahoo.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ