Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Συνάντηση Προέδρου του ΑΤΕΙΘ με τη Φώφη Γεννηματά και τον Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο καθώς και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη

Ο Πρόεδρος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης  είχε συνάντηση εργασίας στη Βουλή με την επικεφαλή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ/Θ παρουσίασε την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το ΑΤΕΙ/Θ για την υλοποίηση μιας νέας πορείας επαναπροσδιορισμού των ποιοτικών στοιχείων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και αναπτύχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με τη  δημιουργία ενός πλαισίου αξιοποίησης των επιστημονικών δυνατοτήτων των ΑΕΙ προς την κατεύθυνση της αναπτυξιακής διαμόρφωσης ερευνητικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών.
Τόσο η κ. Γεννηματά όσο και ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισαν ότι θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της αυτοτέλειας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αξιοποίηση των ακαδημαϊκών και ερευνητικών υποδομών της με βάση τα ζητούμενα χαρακτηριστικά από τον επιχειρηματικό κλάδο για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης  και  αντιπροσωπεία του ΑΤΕΙ/Θ είχαν  συνάντηση ενημέρωσης σήμερα στη Βουλή  με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη και τους βουλευτές του κόμματος κ.  Γιώργο Μαυρωτά και κ. Κατερίνα Μάρκου.
Ο Πρόεδρος του Ποταμιού επισήμανε την πάγια θέση του κόμματος για αυτοτέλεια του δημόσιου AEI και την ενθάρρυνση της αμοιβαίας επωφελούς διασύνδεσης του με την παραγωγή, που στις ανεπτυγμένες χώρες, είναι κινητήριος μοχλός ανάπτυξης. Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης, στην ενίσχυση των κέντρων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα ΑΕΙ, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την Εξωστρέφεια και στη διασύνδεση τους με επιχειρήσεις έντασης γνώσης. Ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ/Θ κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης  παρουσίασε την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το ΑΤΕΙ/Θ για την υλοποίηση μιας νέας πορείας επαναπροσδιορισμού των ποιοτικών στοιχείων της Ανώτατης Εκπαίδευσης τα οποία θα  συνδυάζουν τους εθνικούς και κοινοτικούς στόχους για Ενίσχυση της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ