Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΓΑ "FLAMENCO"

Αυγά... αλλά όχι έτσι απλά. Η συνταγή είναι απαιτητική! Αν βαρεθήκατε να τρώτε αυγά μάτια ή μόνο με ντομάτα και τυρί, τότε εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο σύνθετα. Θα εντυπωσιαστείτε, όμως, από το αποτέλεσμα και την γεύση. Δείτε πώς θα κάνετε αυγά "Flamenco":

Υλικά
  • 8 αυγά
  • 300 γρ. φέτα ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας, σπασμένο σε κομματάκια με το χέρι
  • 2 ξερά κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ (των 400 γρ.) ή 800 γρ. φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά καρεδάκια
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι (ή σε μια κατσαρόλα, αν δεν έχουμε τηγάνι με καπάκι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το balsamico, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 8-10 περίπου λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
Μοιράζουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη (όπως είναι αυτά για το σαγανάκι). Κάνουμε 2 λακουβίτσες στη σάλτσα σε κάθε σκεύος και σπάμε εκεί τα αυγά (προσεχτικά ώστε να μείνει ολόκληρος ο κρόκος). Τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα σκεύη στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά χωρίς όμως να στεγνώσουν πολύ.
Σερβίρουμε όπως είναι σε ατομικά σκεύη, πασπαλίζοντας με το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ