Μια λαχταριστή σπέσιαλ μακαρονάδα με μπέικον και μπόλικη παρμεζάνα σας προτείνουμε για σήμερα. Είναι ένα πολύ γρήγορο στο μαγείρεμα αλλά ταυτόχρονα και πεντανόστιμο φαγητό. Δείτε τη συνταγή:
Υλικά για 4 άτοµα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα σπαγγέτι ολόκληρα σε αλατισµένο βραστό νερό και τα βράζουμε. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το µπέικον να ροδίσει. Αδειάζουμε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Στο µεταξύ, βάζουμε τους κρόκους σε µπολ µε λίγο πιπέρι και τους χτυπάμε καλά µε πιρούνι, προσθέτοντας λίγο-λίγο το µισό τυρί και την κρέµα γάλακτος.
Περιχύνουμε τα ζυµαρικά µε τη σάλτσα των αυγών και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό σε σιγανή φωτιά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε µε το υπόλοιπο τυρί.
Υλικά για 4 άτοµα
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 100 γρ. µπέικον ψιλοκοµµένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού παρµεζάνα τριµµένη
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή µαργαρίνη
- 3 κρόκους αυγών
- 2/3 φλιτζανιού κρέµα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Ρίχνουμε τα σπαγγέτι ολόκληρα σε αλατισµένο βραστό νερό και τα βράζουμε. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το µπέικον να ροδίσει. Αδειάζουμε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Στο µεταξύ, βάζουμε τους κρόκους σε µπολ µε λίγο πιπέρι και τους χτυπάμε καλά µε πιρούνι, προσθέτοντας λίγο-λίγο το µισό τυρί και την κρέµα γάλακτος.
Περιχύνουμε τα ζυµαρικά µε τη σάλτσα των αυγών και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό σε σιγανή φωτιά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε µε το υπόλοιπο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ