Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

Μετά την άρνηση του ρωσικού στρατού να ανανεώσει τη σύμβαση με τον όμιλο καλάσνικοφ, η ομώνυμη εταιρία βρήκε άλλο τρόπο να βγάλει λεφτά. Επεκτείνει την εξαγωγική λίστα των στρατιωτικών του όπλων, όπως η καραμπίνα KS-K, το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή SV-99 και το υποπολυβόλο Vityaz-SN, με διάταγμα του Πρόεδρου της Ρωσίας. 
Και ήταν πολύ απλό. Συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο των προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές μάρκες παγκοσμίως, με πωλήσεις τόσο στη νόμιμη, όσο και στην παράνομη (μαύρη) αγορά όλων των ευρωπαϊκών χωρών και όχι μόνο.

Τα βήματα για την αύξηση των εξαγωγών, αδιαμφισβήτητα, έχουν σημασία για την οικονομική σταθερότητα του ομίλου «Καλάσνικοφ». Σήμερα η αγορά μη στρατιωτικών όπλων εξασφαλίζει το βασικό εισόδημα όχι μόνο για το εργοστάσιο «Καλάσνικοφ», αλλά και για τους κορυφαίους δυτικούς παραγωγούς. Οι Ρώσοι παραγωγοί έχουν βρει τη θέση τους στη διεθνή αγορά, όμως αυτή είναι αρκετά περιορισμένη. Μια σημαντική αύξηση των ποσοτήτων παραγωγής και πώλησης είναι δυνατή υπό την προϋποθεση της περαιτέρω ελευθεροποίησης της εσωτερικής αγοράς όπλων για τυφεκιοφόρους, η οποία προς το παρόν αναπτύσσεται σε συνθήκες σοβαρών περιορισμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ