Εύκολη η σημερινή συνταγή. Θα μαγειρέψουμε πατάτες γιαχνί με κολοκυθάκια που θα συνοδεύσουμε με φέτα. Να, πώς θα ετοιμάσουμε το σημερινό μας πιάτο:
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
500 γρ.πατατούλες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
μαιντανό
ανηθο
μισή κούπα λάδι
2 κομματάκια σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαιντανό, τον άνηθο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια κομμένα και τις πατατούλες κομμένες, τα ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστούν και να βράσουν.
Οταν εχουν βράσει καλά πρίν σβήσουμε το μάτι της κουζίνας ρίχνουμε το λεμόνι και σε 5 λεπτά σβήνουμε το φαγητό.
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
500 γρ.πατατούλες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
μαιντανό
ανηθο
μισή κούπα λάδι
2 κομματάκια σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαιντανό, τον άνηθο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια κομμένα και τις πατατούλες κομμένες, τα ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστούν και να βράσουν.
Οταν εχουν βράσει καλά πρίν σβήσουμε το μάτι της κουζίνας ρίχνουμε το λεμόνι και σε 5 λεπτά σβήνουμε το φαγητό.
Όταν το σερβίρουμε το συνοδεύουμε με φέτα στην οποία ρίχνουμε λαδάκι και ρίγανη μυρωδάτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ