Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΝ ΛΑΜΠΗ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ

Γιατί ο άλλοτε λαμπερός σταρ και αιώνιος έφηβος αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του; Αγαπημένοι φίλοι του και γνωστοί μιλούν για την κρίση στο γάμο και τα επαγγελματικά του, αλλά και τον ξαφνικό χαμό του αδελφού του που κλόνισαν τις ισορροπίες του και τον έφεραν αντιμέτωπο με την κατάθλιψη.
Όταν την Παρασκευή 20/9 κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο 47χρονος Λάμπης Λιβιεράτος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε την Κυριακή 15/9, οι φίλοι του έμειναν έκπληκτοι και ο Τύπος αναζήτησε την αλήθεια. Τι ήταν αυτό που οδήγησε το γοητευτικό ζεν πρεμιέ και αγαπημένο τραγουδιστή να αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του, καταναλώνοντας υπερβολική ποσότητα χαπιών; «Ο Λάμπης δεν έκανε απόπειρα εξαιτίας μιας ερωτικής απογοήτευσης ή οικονομικών προβλημάτων, αλλά από πόνο και κατάθλιψη. Αδυνατούσε να βρει τρόπο να ξεφύγει από το αδιέξοδο που ζούσε» λέει στο People καλή του φίλη. «Η κατάθλιψη είναι μια πραγματικότητα, για την οποία ο ίδιος έχει μιλήσει δημόσια, και μάλιστα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Το δυσάρεστο είναι ότι η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα» καταθέτει στο People φίλος του τραγουδιστή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, μετά από τέσσερις ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο, ο Λάμπης Λιβιεράτος διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του.
Κι ενώ, στην είδηση της απόπειρας, το Διαδίκτυο γέμισε με εικασίες και θεωρίες, ο ηθοποιός Τζώνη Θεοδωρίδης ήταν ο μόνος από το περιβάλλον του τραγουδιστή που βγήκε να διαψεύσει την είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας. «Ο άνθρωπος μπήκε στο νοσοκομείο για μια σειρά εξετάσεων επειδή είχε κολικό και αυτό είναι όλο. Eίναι μια χαρά. Λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται και είναι ήδη καλύτερα» είπε στα Μέσα τονίζοντας: «Θα έπρεπε να σεβαστούμε τα παιδιά του. Μπορεί να μην ήξεραν ότι είχε κολικό και μπήκε στο νοσοκομείο. Και αλήθεια να ήταν, τέτοια πράγματα δεν τα γράφεις. Είναι αναίδεια και θράσος προς τον άνθρωπο αυτό. Σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοί σας κάνουν έρευνα και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να είμαστε πάνω απ’ όλα άνθρωποι και όχι σκυλιά». Ο Θεοδωρίδης, που είχε φιλοξενήσει τον Λιβιεράτο για ένα διάστημα στο σπίτι του μετά το χωρισμό, θέλησε να υπογραμμίσει πως ο θάνατος του αδελφού του (ο 53χρονος Ανδρέας Λιβιεράτος στις 2 Ιουλίου 2012 «βούτηξε» στο κενό από την ταράτσα 5ώροφης πολυκατοικίας στον Άλιμο) ήταν αυτό που έχει κλονίσει τον τραγουδιστή και όχι το διαζύγιό του. «Όπως όλοι οι γάμοι λήγουν ή δεν λήγουν, έτσι τελείωσε και ο δικός του. Το πρόβλημά του όμως δεν ήταν ποτέ ο γάμος, αλλά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο αδελφός του». Παρά τα λεγόμενα του Θεοδωρίδη, κανένας άλλος δεν διέψευσε πως ο Λάμπης αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του. «Γιατί να το διαψεύσουν;» λέει καλός του φίλος στο People. «Δεν έκανε κάτι κακό σε κανέναν, παρά μόνο στον εαυτό του. Ξέρεις πόσοι αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση;». Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του Λάμπη, σύμφωνα με το φίλο του, παραμένει κρίσιμη. «Τα πράγματα είναι δύσκολα» λέει.
«Σκόρπια ζωή, χαμένα όνειρα κι αισθήματα καμένα, μια φυλακή, που μέσα κλείνω ό,τι ένιωσα για σένα… Χάνω τον εαυτό μου κάθε μέρα πιο πολύ…» ερμήνευε με επιτυχία πριν από χρόνια, σε μουσική και στίχους δικούς του, κάτι σαν προάγγελο των πρόσφατων γεγονότων της ζωής του.

Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Η κρίση στη δισκογραφία αρχίζει να εμφανίζεται πριν χτυπήσει η κρίση τους υπόλοιπους τομείς της χώρας. Είναι η εποχή που ο Λάμπης αποφασίζει να επιστρέψει στο αρχικό του επάγγελμα, του ηθοποιού, και πρωταγωνιστεί με επιτυχία δίπλα στη Μιμή Ντενίση στην παράσταση Funny Girl. Όμως και ο χώρος της υποκριτικής έχει δυσκολίες και ο Λάμπης δεν έχει την εξέλιξη που θέλει. Δίνει όλη του την ενέργεια στην καφετέρια που έχει ανοίξει στην Αγία Παρασκευή από το 2004, το γνωστό Lavmi, αλλά ούτε αυτό του αποφέρει αυτά που περιμένει. Αντιθέτως, όταν η οικονομική κρίση χτυπά, η επιχειρηματική του δραστηριότητα γίνεται ο λόγος για να καταστραφεί οικονομικά. Μαζί με αυτό έρχεται και το διαζύγιό του το καλοκαίρι του 2011 και η κατάθλιψη δεν αργεί. Όπως λέει στο People φίλη του, ο ψυχίατρος του συνέστησε δύο πράγματα: να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και να διακόψει κάθε επικοινωνία με την πρώην σύζυγό του, Εύη Αδάμ. Πράγματι νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Σωτηρία. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του πριν από ένα χρόνο στο Πρώτο Θέμα, μιλώντας ανοιχτά για το πρόβλημά του, παραδέχεται: «Ζήτησα ιατρική βοήθεια, όπως χιλιάδες κόσμος. Μπήκα στην ψυχιατρική κλινική με συμβουλή του γιατρού μου και δική μου πρωτοβουλία. Πηγαίνεις πια στα φαρμακεία και βλέπεις ότι ένα συγκεκριμένο είδος φαρμάκων είναι σε έλλειψη. Πάρα πολλοί άνθρωποι πλέον παίρνουν αντικαταθλιπτικά. Δεν είναι σπάνιο, ούτε ασυνήθιστο. Έτσι έγινε και με μένα. Στο νοσοκομείο είδα ανθρώπους με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τα δικά μου, γι’ αυτό δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για τα δικά μου θέματα, που είναι γνωστά. Χρειάστηκα ιατρική βοήθεια και τη ζήτησα. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα. Είμαι καλά, το παλεύω, αλήθεια. Προσπαθώ να δω τα πράγματα με ψυχραιμία, για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τα προβλήματα. Θα τα καταφέρω και θα σταθώ στα πόδια μου».

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
Με την Εύη Αδάμ απέκτησαν δύο κόρες, τη 13χρονη Νεφέλη και την 9χρονη Δανάη. Ο Λάμπης είναι υπόδειγμα πατέρα και αφιέρωνε πολλές ώρες στα παιδιά του. Όταν άρχισε να γίνεται λόγος για κρίση στο γάμο τους, Λάμπης και Εύη το διέψευσαν – μάλιστα ο Λάμπης φαινόταν ιδιαίτερα ενοχλημένος με τις φήμες. Μνημειώδες έχει μείνει το ξέσπασμά του στην εκπομπή Πρωινό mou, στη Φαίη Σκορδά και στον Γιώργο Λιάγκα, όταν του έθεσαν το κρίσιμο ερώτημα αν ισχύουν οι φήμες για το χωρισμό του. Tότε ήταν που ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι οι δυο τους δεν ήταν πλέον μαζί.
«Σελίδες γυρίζουν πάντα στη ζωή. Γυρίζεις και προχωράς στην επόμενη. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για καλό. Το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή μου είναι τα παιδιά μου και θα κάνω ό,τι είναι καλύτερο γι’ αυτά. Τι άλλο να πω;» δήλωσε στην κάμερα του Star ο Λάμπης Λιβιεράτος τον Αύγουστο του 2011.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ
Μετά τη νοσηλεία του σε ψυχιατρική κλινική, ο Λάμπης Λιβιεράτος έφυγε και πάλι για τη Σουηδία, όπου βρισκόταν και όταν αυτοκτόνησε ο αδελφός του. Τον φιλοξενούν φίλοι και προσπαθεί να ορθοποδήσει. Κάνει στενή παρέα με το φωτογράφο Παύλο Ευθυμίου που ζει εκεί και με τη γνωστή δημοσιογράφο Ευγενία Πασχαλίδου. «Είναι τόσο καλό παιδί, έχω στενοχωρηθεί πολύ» μας λέει Ελληνίδα φίλη του που ζει στη Στοκχόλμη. «Όσο ήταν εδώ, φαινόταν καλά και έλεγε πως ήθελε να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Μιλούσε συνέχεια για τις κόρες του και την αδυναμία που τους έχει». Σύμφωνα με πληροφορίες του People, κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη Σουηδία ο Λάμπης χρειάστηκε ιατρική στήριξη για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Από τότε που επέστρεψε στην Ελλάδα, στις αρχές του καλοκαιριού που μας πέρασε, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και να δημιουργήσει ξανά τραγούδια. Φιλοξενείται σε σπίτια αδελφικών φίλων και κινείται στα βόρεια προάστια (συχνάζει σε εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας στο Ψυχικό), μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πάντα δίπλα του είναι οι γονείς του. «Ο Λάμπης είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που γράφει ο ίδιος μουσική και στίχους. Είναι από τους καλύτερους διασκεδαστές που έχουμε και πιστεύω πως την επιστροφή του στο τραγούδι θα την αγκαλιάσει ο κόσμος» λέει στο People στέλεχος της δισκογραφίας. «Έχει πολλά να δώσει ακόμα και, μέσα από τις εμπειρίες του, μπορεί να γράψει και να ερμηνεύσει μοναδικές επιτυχίες».

peoplegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ