Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ

Οσα θωρακισμένα αυτοκίνητα κυκλοφορούν σε Ιράκ και Αφγανιστάν άλλα τόσα κυκλοφορούν και στο Χόλιγουντ! Ολο και περισσότεροι διάσημοι, όπως ο Στίβεν Σίγκαλ και ο Κέινι Γουέστ, επενδύουν τεράστια ποσά στην αγορά θωρακισμένων αυτοκινήτων, που αναδεικνύονται σε νέο status symbol.

Δεδομένης της πολιορκίας των παπαράτσι που έχει οδηγήσει πολλές φορές σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα αλλά και της ακραίας συμπεριφοράς των stalkers, που έχουν πείσει πολλούς διασήμους ότι μπορούν να κάνουν τα χειρότερα, το θωρακισμένο αυτοκίνητο έχει φτάσει να θεωρείται αναγκαίο. Ετσι πια οι εταιρίες που αναλαμβάνουν να θωρακίσουν πολυτελή αυτοκίνητα τρίβουν τα χέρια τους από αυτήν την εξέλιξη και προσφέρουν επιλογές που πέρα από τα «χωράφια» της άμυνας, εκτείνονται και στα «χωράφια» της επίθεσης! Για παράδειγμα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού «Hollywood Reporter», κάποιες εταιρίες εξοπλίζουν ειδικά τα αυτοκίνητα ώστε να μπορούν να κεραυνοβολούν, όπως τα Taser, ανθρώπους που πλησιάζουν με άγριες διαθέσεις.

Σύμφωνα με το σάιτ με θέματα αυτοκινήτου Jalopnik, ο Κέινι Γουέστ πρόσφατα παρήγγειλε δύο μοντέλα Iron Diamond από την εταιρία Dartz Motorz με έδρα τη Λετονία, έναντι 1,2 εκατομμυρίου δολαρίων έκαστο. Αυτή η εταιρία είχε κατασκευάσει το χρυσό προεδρικό SUV στο οποίο επέβαινε ο Σάσα Μπάρον Κόεν στην εταιρία «Ο Δικτάτορας». Επίσης, πρόσφατα ο παίκτης των New York Knicks, Τζέι Αρ Σμιθ, εντοπίστηκε στο Μανχάταν να παρκάρει το θωρακισμένο Gurkha F5, αξίας 450.000 δολαρίων, αντίστοιχο με αυτό που οδηγούσε ο Ντουέιν Τζόνσον στην ταινία «Fast Five». Εταιρίες όπως η Mercedes, η BΜW και η Bentley έχουν προχωρήσει σιωπηρά στην παραγωγή και θωρακισμένων μοντέλων. Μάλιστα, η BMW 7 Series High Security μπορεί να αντέξει πλήγμα από βλήματα, ενώ διαθέτει αυτόνομο σύστημα εξαέρωσης σε περίπτωση επίθεσης με χημικά!

Ωστόσο αυτά τα αυτοκίνητα δεν εισάγονται στις ΗΠΑ, τουλάχιστον όχι εύκολα, οπότε οι celebrities πέφτουν στην ανάγκη των εταιριών που θωρακίζουν κανονικά αυτοκίνητα. Καλοί πελάτες είναι ο Στίβεν Σιγκάλ και ο σταρ της ραπ Τ.Ι. Ωστόσο υπάρχει και μια πιο φτηνή λύση, αυτή της ενοικίασης, την οποία παρέχει ειδικό γραφείο (ιδιοκτήτες του οποίου είναι η πρώην Spice Girl, Mel B και ο σύζυγός της Στίβεν Μπελαφόντε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ