Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

250 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (φωτογραφίες)

Διακόσιοι πενήντα εθελοντές άμεσης κοινωνικής δράσης έχουν πλαισιώσει ήδη το δήμο Παύλου Μελά, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δομές αλλά και προσπαθώντας να δημιουργήσουν καινοτόμες μορφές στήριξης του κοινωνικού συνόλου. 
Το σύγχρονο δίκτυο εθελοντών λειτουργεί τα τελευταία 3 χρόνια και σ' αυτό συμμετέχουν ενεργoί πολίτες των Δυτικών Συνοικιών σε διάφορους τομείς, όπως στην κοινωνική μέριμνα, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, το περιβάλλον, την υγεία και τον αθλητισμό.

Μεταξύ άλλων 20 εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο, 30 γιατροί ενισχύουν το Κοινωνικό Ιατρείο, 50 τον τομέα πρασίνου και το περιβάλλον, 30 την καθαριότητα δρόμων και αυλών σχολείων, 60 το κοινωνικό παντοπωλείο και τη συγκέντρωση τροφίμων, 25 τον τομέα του πολιτισμού και 30 την πολιτική προστασία. Ομάδα νέων δημιουργών στηρίζουν οικονομικά με τις δημιουργίες τους κοινωνικές δράσεις του δήμου. Επιδίωξη όλων είναι η επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων μέσα από συστηματικές και οργανωμένες παρεμβάσεις. Οι εθελοντές έχουν εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί από το Δήμο αποτελώντας πολύτιμο κεφάλαιο για ολόκληρη την κοινωνία των Δυτικών Συνοικιών.

Με αφορμή τον αυξημένο αριθμό εθελοντών ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πάνω σε μια πλατφόρμα κοινής δράσης. Στην κατεύθυνση αυτή κινηθήκαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση δημιουργώντας μητρώο εθελοντών στο δήμο μας. Σήμερα έχουμε δημιουργήσει ένα πλατύ δίκτυο συνεργασίας και κοινωνικής παρέμβασης, διδάσκοντας σε νέους εθελοντές αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους την έννοια πόλης – πολίτη. Ταυτόχρονα τονίζουμε τη σημασία της σύμπραξης ανθρώπων και τη δράση τους για το κοινό καλό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές οι οποίοι με τη δράση τους βοηθούν στην ενδυνάμωση και αναβάθμιση της κοινωνικής ζωής στον τόπο μας».

Δημότες και φίλοι του Δήμου Παύλου Μελά που επιθυμούν πραγματικά να προσφέρουν, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συλλογικές ενέργειες και να καταθέτουν προτάσεις και ιδέες. Αιτήσεις δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο αίτησης-δήλωσης εθελοντικής προσφοράς στα κατά τόπους Δημοτικά καταστήματα. του Δήμου Παύλου Μελά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ