Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ

Στη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, η σύλληψη του οποίου εκκρεμούσε από χθες το πρωί, οπότε εκδόθηκε η παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

«Ζήτω η Χρυσή Αυγή, ζήτω», δήλωσε ο υπαρχηγός του κόμματος, μπαίνοντας στο κτήριο και πρόσθεσε: «Έρχομαι αυτοβούλως δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα κερδίσει».

Ο βουλευτής, που έφθασε στη ΓΑΔΑ με ταξί, έκανε λόγο για πολιτικές διώξεις και είπε στους δημοσιογράφους: «Είμαι απολύτως ελεύθερος».

Πλέον, τα εντάλματα σύλληψης που μένουν να εκτελεστούν είναι 11. Με τη σύλληψη του Παππά ο αριθμός των ατόμων που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανέβηκε στους 21.

Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι τέσσερις βουλευτές (Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος) βρίσκονται επίσης στη ΓΑΔΑ και κρατούνται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής.

Αργά τη νύχτα ζήτησαν και έλαβαν από τους τακτικούς ανακριτές προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Οι απολογίες των υπόλοιπων 15 συλληφθέντων, που κρατούνται επίσης στη ΓΑΔΑ -στα κρατητήρια της Ασφάλειας, θα ξεκινήσουν επίσης την Τρίτη και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των κατηγορούμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή.

Εκτός της ανθυπαστυνόμου, έχουν συλληφθεί ακόμη δύο γυναίκες, η σύντροφος του Γιάννη Λαγού και η σύζυγος του υπεύθυνου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και επτά άτομα που ήταν παρόντα στο Κερατσίνι τη στιγμή της φονικής συμπλογκής. Δύο εξ αυτών φέρονται να βρίσκονταν στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας της Παύλου Φύσσα.

Πλέον, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητάς τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται, σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, να είναι ο αρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από το 1987 μέχρι σήμερα». Η οργάνωση στηρίζεται στη ναζιστική «Αρχή του Ηγέτη» («Fuehrerprinzip»).

Ο κ. Βουρλιώτης στο 9σέλιδο πόρισμά του, δίνει εντολή, να ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα, καθώς και η διάπραξη άλλων αδικημάτων, όπως αυτά για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και γιαεκβίαση, επειδή υπάρχουν ενδείξεις ύποπτης χρηματοδότησης στα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως και ενδείξεις για συνεργασία μελών του κόμματος με ανθρώπους της νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ