Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

"ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2013": ΑΥΛΑΙΑ ΜΕ ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ

Με δύο μεγάλες συναυλίες δύο αγαπημένων και καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Κώστα Μακεδόνα, ολοκληρώνεται ο κύκλος των ποικιλόμορφων εκδηλώσεων της φετινής 14ης «Βαλκανικής Πλατείας» με έντονα τα χρώματα από τις βαλκανικές χώρες, όπως μεταφέρονται με ήχους, λόγο και χρώμα.
Αύριο, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ., στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μία από τις πιο ειλικρινείς, καλοδουλεμένες και χαρακτηριστικές φωνές της ελληνικής μουσικής, θα δώσει νέα ζωή στα παραδοσιακά και γνωστά λαϊκά τραγούδια που θα συνοδεύσουν τις προσωπικές της επιτυχίες, ενώ δε θα διστάσει να πειραματιστεί σε alternative και  jazz δρόμους, παρέα με άψογους μουσικούς (Τιμή εισιτηρίου: 5€).
Νωρίτερα, στις 7 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (πρώην δημαρχείο Νεάπολης) θα παρουσιαστεί η ποντιακή επιθεώρηση «Μιαν στο καρφίν… και… μιαν στο πέταλον» του Κώστα Κυριακίδη, από τον Ποντιακό Σύλλογο Νεάπολη 1953, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η «Βαλκανική Πλατεία» ρίχνει αυλαία την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, με τη μουσική συναυλία του Κώστα Μακεδόνα, στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, στις 9 το βράδυ. Μαζί με την Ορχήστρα ελληνικής μουσικής «Έμμετρον» και τη συμμετοχή της Ζωής Παπαδοπούλου και του Ορέστη Τζιόβα, παρουσιάζουν την παράσταση «Ήχος της Ελλάδας – Μουσική του κόσμου». Ακούγονται τραγούδια πολλών Ελλήνων συνθετών από τον Μάρκο Βαμβακάρη και τους Γιώργο Ζαμπέτα, Μίμη Πλέσσα και Σταύρο Ξαρχάκο, έως τους Μάνο Λοΐζο, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, κ.ά. (Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ).

Παιδικό πρόγραμμα
Στο πλαίσιο του παιδικού προγράμματος της Βαλκανικής, αύριο, Σάββατο 7.9, από τις 8 έως τις 9 το βράδυ στον παιδότοπο (περιοχή Στρεμπενιώτη), παρουσιάζονται χοροί από το Χορευτικό Σύλλογο «All Dance». Επίσης, από τις 9 έως τις 10 το βράδυ, τη σκυτάλη παίρνει η εκδήλωση «Ιστορία και πολιτισμός της Κύπρου» από το Χορευτικό Ένωσης Κυπρίων Β.Ελλάδας και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης.
Επίσης, έως και αύριο, Σάββατο 7.9 (καθημερινά 7μ.μ.-8.30μ.μ.), η Ανθή Χρυσοπούλου (Αχτένιστα Πινέλα) με την εκδήλωση «Η γειτονιά μου όλος ο κόσμος!», μαθαίνει στα παιδιά παραδοσιακά βαλκανικά παιχνίδια, στον παιδότοπο της περιοχής Στρεμπενιώτη. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο γίνεται δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στα παιδιά με την κινητή μονάδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του  Σοροπτιμιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Εκθέσεις φωτογραφίας και χαρακτικής
Παράλληλα, συνεχίζεται έως και τις 8/9 η έκθεση φωτογραφίας Βαλκάνιων και Ελλήνων φωτογράφων με τίτλο «Όψεις Βαλκανικής Φωτογραφίας 2013», από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (αίθουσα τέχνης δημοτικού καταστήματος Νεάπολης, διάρκεια: έως τις 8/9, ώρες λειτουργίας: 6μ.μ.-9μ.μ. καθημερινά).
Έως τις 20 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Χαρακτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών παρουσιάζει έργα Βαλκάνιων και Ελλήνων καλλιτεχνών εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι έχουν εργαστεί και εκθέσει στο Κέντρο έργα ποικίλης εικαστικής ιδεολογίας, αλλά και διαφόρων τεχνικών χαρακτικής. Το κοινό έχει την ευκαιρία να μελετήσει την πορεία της βαλκανικής χαρακτικής των τελευταίων 15 χρόνων και να χαρεί ένα κομμάτι της αξιόλογης συλλογής του ΗΛΙΟΣ.
-(Εκθεσιακός χώρος Εικαστικού Εργαστηρίου & Κέντρου Χαρακτικής ΉΛΙΟΣ (Λαγκαδά 120 & Δ. Κομνηνού), 7μ.μ. Διάρκεια έκθεσης έως τις 20 Σεπτεμβρίου, Ώρες λειτουργίας: 6μ.μ.-9μ.μ.)


Info
Πληροφορίες:
ΚΕΥΝΣ: 2310 671100 (εσωτ.168), 2310 639385 - keyns2012@gmail.com

Γραφείο Τύπου δήμου Νεάπολης-Συκεών: 2313 313125, -126, -127 // www.sykies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ